изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:46 EEST
Съдът освободил тайно бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов    
НовиниСофийският градски съд (СГС) е отменила мярката за неотклонение на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов. Съдът е наложил на Аврамов парична гаранция в размер на 15 хил. лв. Съдия Даниела Стоичкова е уважила жалбата на Димитър Аврамов и в петък е изменила мярката му. Решението на съда е влязло в сила, тъй като прокуратурата е взела решение да не го протестира. Това потвърди за "Капитал" говорителят на Софийска градска прокуратура (СГП) прокурор Румяна Арнаудова.

Това се случва повече от месец, след като Софийският апелативния съд потвърди определение на градския съд, с което беше наложена мярка на Аврамов мярка "задържане под стража".

На съдебното заседание, проведено на 26 юли в апелативния съд, съставът беше категоричен, че няма данни арестът на Аврамов да противоречи на закона. След заседанието, Огнян Митев, адвокат на Аврамов заяви, че допуска Искра Фидосова, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ, да бъде разпитана като свидетел по делото, тъй като тя имала отношение към дейността на Аврамов.

Димитър Аврамов беше арестуван на 17 юли 2012г., дни преди обвявяването на мониторинговия доклад на ЕК за напредъка на България в борбата срещу корупцията и организираната престъност. Депутатът беше обвинен в подкуп и търговия с влияние. На 19 юли прокуратурата му повдигна обвинение за два подкупа, с общ размер 100 000лв., както и за поискани 3000 декара от бизнесмена Светослав Илчовски в Монтанско. Седмица след това Аврамов сам подаде молба за снемане на депутатския му имунитет.

Според определението на СГС от юли месец, Аврамов е взимал пари от монтанския бизнесмен, "за да повлияят на службите по земеделие, да не бъдат взети субсидиите на Илчовски". Самата мярка на Аврамов беше гледана при закрити врати, като обяснението беше, че по делото има използвани специални разузнавателни средства. Решението за това беше на съдия Снежанка Кьосева, която беше командирована от Районния съд в Дупница.

Говорителката на главния прокурор Борис Велчев Стелияна Кожухарова тогава отрече, че Аврамов е задържан заради доклада на Европейската комисия и очакваните негативни оценки от него.

ГЕРБ изключи Аврамов от редиците си, но също отрече да има подобна връзка, защото това няма как да бъде включено в доклада. Аврамов е първият депутат, който е наказван за конфликт на интереси, опитвайки се да прокара закон в полза на арендаторите. Той беше и член на Националния изпълнителен съвет на ГЕРБ и член на Комисията по земеделие и гори, както и на Комисията по външна политика и отбрана в парламента. capital.bg
 


Сходни връзки

Съдът освободил тайно бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди