изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:55 EET
Самоубилият се шпионин бил внедрен в "Омега"    
Новини Заводът за часовници с легендарната марка "Омега" е ползван като прикритие за нашите разведки в Европа по време на студената война, разкрива "Стандарт". Конспирацията се разкри покрай самоубийството на пенсионера от ДС Стойчо Кръстев в пернишкото село Ярджиловци.

78-годишният е изпълнявал секретни задачи в ролята си на служител в "Омега". Той се обеси в къщата си след дълга депресия. Тежко преживял демокрацията, а напоследък, според местните, имал и сериозни здравни проблеми.

Бившият разузнавач заживял в Ярджиловци, след като се пенсионирал. Преди това обикалял света като разведка от Първо главно управление на Държавна сигурност. Дълги години е работел в САЩ и Германия.

Твърди се, че съвместно с КГБ е участвал в кражбите на икономическа информация и технологии в годините на Студената война. С голяма пенсия в Ярджиловци разузнавачът успял да постегне старата къща.

Всички в селото му викали Бохема, защото не пропускал да събере местните и да почерпи в кръчмата. Интересувал се от политиката, а сред темите му винаги присъствали сривът на СССР и падането на Берлинската стена. Зад гърба си имал няколко брака, разказвал истории от чужбина, винаги бил конте и се обличал добре.

Живеел нашироко, но напоследък го налегнали болести и той изпаднал в депресия. От началото на лятото се затворил в къщата си и почти не излизал. Съселяните му го посещавали в двора, където сядали на раздумка. Дни преди да сложи край на живота си обаче, не допускал никого близо до себе си. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Самоубилият се шпионин бил внедрен в "Омега" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди