изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:36 EET
Родопите крият свещен триъгълник    
Любопитно

Наричат го свещения енергиен триъгълник. Кръстова гора - Караджов камък - Белинташ.



Екстрасенси ги определят като свещената троица и идват да се зареждат с енергия. Най-прекият път от София е по магистралата до Пловдив и оттам до Асеновград, откъдето е най-близо до Белинташ.

Пеша трите върха могат да се обиколят за няколко часа, но всеки от тях е истинско чудо, на което може да му отделиш поне един цял ден. Легендите за енергийния триъгълник са една от друга по-шокиращи и вълнуващи. Иманярите отдавна са преровили и трите върха. Все пак според самата Ванга Александър Македонски минал покрай Белинташ и подарил златна колесница, която после била зазидана в една пещера. Според преданията става въпрос за над 800 кила злато. На близо три часа път от Белинташ е Караджов камък. Той носи името на прочутия Караджа войвода от близкото село Яворово. Според преданието хайдутинът се криел в малка пещера под скалата. Самото светилище представлява две стръмни скали, между които е заклещен огромен камък, кръстен на войводата. И тук е пълно с легенди за заровени съкровища, а лековитото аязмо наблизо събира опашки от хора.

На час и половина от Караджов камък е Кръстова гора. Чудотворният кът е в самото сърце на Родопите и се намира на 40 км южно от Асеновград и на 60 км от Пловдив. Според легендите тук някъде е скрит кръстът, на който е бил разпнат Исус Христос.

http://www.sofiautre.bg/

 


Сходни връзки

Родопите крият свещен триъгълник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди