изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:24 EEST
Днес започват световните квалификации в зона "Европа" (ОБЗОР)    
СпортСветовните квалификации в зона Европа започват днес. Всички 53 нации под ръководството на УЕФА ще участват в квалификационния процес, борейки се за 13 свободни места. Ще има осем групи по шест отбора и една група от пет отбора. Деветте победителя се класират, докато осемте втори играят плейофи за четирите останали свободни места:


На 7 септември започват световните квалификации в Зона Европа
В Световното първенство по футбол 2014 ще участват 32 отбора. Едно място е заето от домакините Бразилия. Няма автоматично класиране за настоящите шампиони Испания. Останалите 31 места ще бъдат определени чрез квалификации, в които участниците ще са от 207-те страни от шестте конфедерации на ФИФА.
Тегленето за съставите на групите бе на 30 юли 2011 г. в Марина да Глория, Рио де Жанейро, Бразилия.
Всяка конфедераця ще има определен брой участници:[3]
Европа (УЕФА): 13 места
Африка (КАФ): 5 места
Азия (АФК): 4 или 5 места
Южна Америка (КОНМЕБОЛ) 4 или 5 места (+ Бразилия, които се класират автомативно като домакин, 5 или 6 места)
Северна, Централна Америка и Карибите (КОНКАКАФ): 3 или 4 места
Океания (ОФК): 0 или 1 места
УЕФА и КАФ гарантират броя места, докато броя на участниците от другите конфедерации се определа чрез плейофи между петият отбор на Азия, четвъртият на КОНКАКАФ, петият на КОНМЕБОЛ и първият на Океания. Теглене ще определи двойките мачове между тези четири отбора.
Световните квалификации в зона Европа започват на 7 септември.
Всички 53 нации под ръководството на УЕФА ще участват в квалификационния процес, борейки се за 13 свободни места. Ще има осем групи по шест отбора и една група от пет отбора. Деветте победителя се класират, докато осемте втори играят плейофи за четирите останали свободни места.

Състав на групите за световните квалификации в зона Европа:

Група A
Хърватия
Сърбия
Белгия
Шотландия
Македония
Уелс

Чедомир Яневски е новият селекционер на Македония
Чедомир Яневски е новият селекционер на националния отбор по футбол на Македония, съобщава руското издание sport-express , като се позовава на информация на AP. 51-годишният специалист ще води отбора в квалификациите на световното първенство през 2014 година.
В треньорската си кариера Яневски е работил в белгийските Брюж и Локерен, и в сръбският Цървена Звезда. Начело на националния тим на Македония, Чедомир Яневски сменя Джон Тошак, който напусна поста преди десет дни.

Група B
Италия
Дания
Чехия
България
Армения
Малта

Датски халф се обиди, че Италия подценява отбора в група "Б" на световните квалификации
Халфът на датския национален отбор Вилиам Квист протестира срещу позицията италианския национален отбор и селекционера му Чезаре Прандели преди утрешния мач на скандинавците с Чехия от нашата квалификационна Група В. Мачът е на стадион „Паркен" в Копенхаген. „Чух Прандели да казва, че основният му конкурент са чехите. Аз мисля обаче, че повече не можем да броим отбора на Михал Билек за някаква заплаха. Ще се борим с нокти и зъби за първото място в групата", отсече 27-годишният полузащитник на немския Щутгарт. Чехите ще излязат, меко казано, осакатени, на „Паркен". Централният нападател Милан Барош се отказа след европейското първенство в Полша и Украйна. Капитанът Томаш Росицки няма да може да вземе участие, защото не е напълно възстановен от проблема с ахилесовите сухожилия. Билек няма да може да разчита и на друг основен халф - Вацлав Пиларж. Затова и бяха повикани младите нападатели Матей Видра от английския Уотфорд и Вацлав Кадлец от Спарта (Прага).

Треньорът на Малта върна двама от разширения състав в клубовете им
Селекционерът на Малта - Пиетро Гедин, изгони двама футболисти от групата на островната държава за днешния първи двубой от нашия поток в световните квалификации срещу Армения в Ла Валета. Пол Фенек и Джон Минтоф отпаднаха от списъка с 18-те. Защитникът на Хибърниън - Райън Камилери, който дебютира срещу Сан Марино, ще има шанс да излезе срещу Армения.
Мачът Малта - Армения е от 21:00 часа.

Дания започва квалификациите без Олсен
Нападателят на Арсенал Никлас Бендтнер не попадна в разширения състав на датския селекционер Мортен Олсен за първите мачове от нашата квалификационна група за Мондиал 2014 в Бразилия. Дание е един от съперниците на България в Група “Б”, но в първата си среща посреща Чехия на 8 септември (събота) в Копенхаген.
24-годишният Бенднер има да изтърпява наказание от федерацията и за двубоя с Чехия ще бъде заменен от нападателя на Олборг Никлас Хелениус. В групата на Мортен Олсен попадат още ветераните Симон Кяер, Даниел Агер, Вилям Квист, Кристиан Ериксен и Денис Ромедал. До края на седмицата Олсен ще добави още 3 имена към състава си.
Съставът на Дания за световната квалификация с Чехия
Вратари: Стефан Андерсен (Евиан, Фр), Андерс Линдегаард (Манчестър Юнайтед, Анг) и Каспер Шмайхел.
Защитници: Даниел Агер (Ливърпул, Анг), Даниел Вас (Евиан, Фр), Жорес Окоре (Нордселанд), Ларс Якобсен (ФК Копенхаген), Симон Кяер (Волфсбург, Гер)
Халфове: Кристиан Ериксен (Аякс, Хол), Якоб Поулсен (Монако, Фр), Каспер Лорентцен (Нордселанд), Николай Стокхолм (Нордселанд), Ники Зимлинг (ФК Брюж, Бел), Томас Кристенсен (ФК Копенхаген), Вилям Квист (Щутгарт, Гер)
Нападатели: Денис Ромедаал (Брьондби), Михаел Крон-Дели (Селта), Никлас Хелениус (Олборг), Николай Йоргенсен (ФК Копенхаген), Тобиас Микелсен (Гройтер Фюрт, Гер).

Чехия без капитана Росицки на старта на световните квалификации
Капитанът на Чехия Томаш Росицки пропуска мача с Дания от нашата квалификационна група за Мондиал 2014. 31-годишният халф още не е възстановен напълно от контузията в ахилеса, която получи на Евро 2012 в двубоя с Гърция.
Даниел Колар и Вацлав Пиларж също заради контузии пропускат световната квалификация с датчаните, която е на 8 септември в Копенхаген. Три дни по-късно Чехия играе контрола в Теплице с Финландия. Първият мач на България с чехите е на 16 октомври в Прага.
Съставът на Чехия за световната квалификация с Дания:
Вратари: Петер Чех (Чехия), Ярослав Дробни (Хамбургер), Ян Ластувка (Днепър)
Защитници: Теодор Гебре Селасие (Либерец), Роман Хубник (Херта), Михал Кадлец (Байер Леверкузен), Давид Лимберски (Виктория Пилзен), Франтишек Райторал (Виктория Пилзен), Томаш Сивок (Бешикташ), Марек Сухи (Спартак Москва)
Полузащитници и нападатели: Владимир Дарида (Пилзен), Йозех Хусбауер (Спарта Прага), Томаш Хубшман (Шахтьор Донецк), Петер Ирачек (Волфсбург), Милан Петржела (Аугсбург), Ярослав Плашил (Бордо), Ян Резек (Анортозис Фамагуста), Вацлав Кадлец (Спарта Прага), Давид Лафата (Яблонец), Томаш Пехарт (Нюрнберг), Матей Видра (Уотфорд).

Група C
Германия
Швеция
Република Ирландия
Австрия
Фaрьорски острови
Казахстан

Лам: Германия иска титла в Бразилия
Германия си е поставила амбициозна задача на Мондиал 2014. Капитанът на Бундестима Филип Лам обяви, че тя е само една - титлата на шампионата в Бразилия.
"Не трябва да стоим със скръстени ръце и да говорим за четвъртфинали. Не, ние искаме да станем световни шампиони. На световното първенство в Бразилия може да се стигне до решаващ дуел с Бразилия", каза Филип Лам в интервю за германското издание "Билд".
За Филип Лам голямото предизвикателство "остава да победи Испания", която "е в серия с три последователни титли".
Днес от 21:45 часа Германия стартира кампанията с домакинство на Фарьорските острови в Хановер. Това ще бъде мач номер 92 за футболиста на Байерн (Мюнхен) с фланелката на германския национален отбор.
Селекционерът на Германия Йоахим Льов няма да може да използва Тони Крос, който има травма в ръката.

Клозе ще се опита да настигне рекорд на Герд Мюлер
Германският нападател Мирослав Клозе ще се опита за двама мача да си осигури място в историята. Той ще води атаката на Бундестима в квалификациите за Мондиал 2014 срещу Фарьорските острови днес, а след това и срещу Австрия във вторник.
Клозе има 64 гола с националната фланелка, което го нарежда на второ място в историята на Германия. Пред него е единствено Герд Мюлер с 68 попадения. Клозе обаче е твърдо решен още в следващите два мача да се опита да вкара 5 гола и еднолично да оглави класацията за стрелец номер едно в Германия.
Интересното обаче е, че Клозе е вкарал попаденията си до момента в общо 123 мача, докато Мюлер е играл само в 62 срещи с екипа на Германия.

Група D
Холандия
Турция
Унгария
Румъния
Естония
Андора

Шахин иска Турция да прескочи квалификациите за Мондиала
Нападателят Нури Шахин е сигурен, че Турция ще се класира за Световното първенство през 2014-та година. Днес тимът започва своята квалификационна кампания за Мондиал 2014 с мач срещу Холандия.
Турция не взе участие на последните две големи международни първенства – Евро 2012 и Мондиал 2010.
”На прав път сме, сигурен съм, че ще бъдем там през 2014-та”, коментира Нури Шахин пред репортери.
Турция в група „D” на квалификациите за Мондиал 2014, където са отборите на Холандия, Румъния, Унгария, Естония и Андора.

Ван Гаал остави Холандия без Ван дер Ваарт за старта на световните квалификации
Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал не повика завърналият се в Хамбургер Рафаел ван дер Ваарт за световните квалификации с Турция и Унгария.
27-годишният полузащитник, който има 100 мача за Холандия, напуска досегашния си клуб Тотнъм и се завръща в Хамбургер. Извън групата на „лалетата” за двата мача останаха още Ибрахим Афелай, преминал под наем от Барселона в Шалке 04, и Найджъл де Йонг, който бе продаден от Манчестър Сити на Милан.
"Тримата не играят достатъчно, а и сега вниманието им е насочено към трансферите в нови клубове. Трябват ми играчи, които изцяло да се концентрират върху мачовете с Турция и Унгария", коментира Ван Гаал.

Група E
Норвегия
Словения
Швейцария
Албания
Кипър
Исландия

Група F
Португалия
Русия
Израел
Северна Ирландия
Азербайджан
Люксембург

Фабио Капело не повика Аршавин за старта на световните квалификации
Селекционерът на Русия Фабио Капело не повика полузащитникът на Зенит (Санкт Петербург) Андрей Аршавин за старта на световните квалификации.
На 7 септември (петък) Русия играе със Северна Ирландия, а на 11 септември (вторник) е мачът с Израел.
Капело обяви група от 24 футболисти, като е пратил повиквателни на трима вратари.

Група G
Гърция
Словакия
Босна и Херцеговина
Литва
Латвия
Лихтенщайн

Група H
Англия
Черна гора
Украйна
Полша
Молдова
Сан Марино

Англия не допуска подценяване на Молдова
Капитанът на Англия Стивън Джерард посъвества своите съотборници да бъдат търпеливи в световната квалификация срещу Молдова днес.
Въпреки че Молдова е със 138 места под Англия в ранглистата на ФИФА, Джерард смята, че това е опасен съперник.
„Понякога е трудно да преодолееш защитата на противника. Но в нашия отбора има играчи, които са свикнали с това във Висшата лига. Играем за най-добрите отбори и срещу нас излизат 11 играчи, които стоят зад линията на топката. Докато сме търпеливи и не прибързваме, няма значение кога ще вкараме”, каза Джерард.
„Основната ни идея е да вземем шест точки от мачовете срещу Молдова (петък) и Украйна (вторник). Сега първо се концентрираме върху Молдова”, каза халфът на Ливърпул, който е радостен, че Майкъл Карик пак е в тима.
Селекционерът на тима Рой Ходжсън увери, че няма опасност Англия да подцени Молдова днес по време на мача в Кишинев.
„Няма значение кой си и срещу кого играеш. Ако не се подготвиш добре и играеш срещу добре организиран съперник, ще загубиш. Ние знаем това. Знаем, че Молдова е отбор, който може да играе много добре и няма да ги подценим", каза селекционерът на Англия.
„Знаем, че Холандия победи тук само с 1:0. Ние трябва да сме сигурни, че ще вземем трите точки. Не ме интересува дали ще вкараме ранен или късен победен гол, важното е да победим. Още не знаем какво е състоянието на игрището, но имаме опитни играчи. Играли сме на всякакви терени, това не може да ни притесни.”

„Панорама”, Молдова: Молдова срещу Англия – мачът на годината
Днес ще се състои дългоочакваният футболен мач между националните отбори на Молдова и Англия в рамките на квалификациите на Световното първенство през 2014 година, съобщава вестник „Панорама”.
Билетите за мача бяха разкупени с феноменална скорост. Само за няколко часа официалните каси приключиха продажбите. Появиха се е спекуланти, предлагащи билетите на по-високи цени. Задържани са двама души.
Над 1200 полицаи ще се грижат за реда по време на футболната среща не само на стадион „Зимбру”, но и в неговите околности. В охраната са включени и части на конната полиция.

Англия изгуби Коул, Тери е под въпрос за първия мач от световните квалификации с Молдова
Ашли Коул ще пропусне първата световната квалификация на Англия за Мондиал 2014. "Трите лъва" гостуват на Молдова в петък, 7 септември, от 21:45 часа. Коул получи травма в глезена срещу Атлетико (Мадрид) за Суперкупата на Европа, но проблемите на селекционера Рой Ходжсън не свършват дотук. Участието на Джон Тери е под въпрос, като късен фитнес тест ще определи, дали капитанът на Челси ще бъде готов за двубоя в Кишинев.
Както е известно със сигурност в Молдова няма да играе нападателят Анди Керъл, който се контузи в първия мач на новия си тим - Уест Хем.
Очаква се в следващите квалификации Ашли Коул да влезе в клуб 100. В момента бранителят има 98 мача за Англия.

Англия без Анди Керъл в квалификациите с Молдова и Украйна
Новото попълнение на Уест Хем Анди Керъл ще пропусне първите два мача на Англия от световните квалификации. Нападателят получи контузия в дебютния си мач за Уест Хем във Висшата лига срещу Фулъм, спечелен с 3:0. Керъл изработи първото попадение на отбора си.
Нападателят получи травма на коляното и бе принудително заменен. Мениджърът на Уест Хем Сам Алардайс заяви пред BBC, че травматна на Керъл е сериозна и е малко вероятно той да бъде на разпочожение на националния селекционер на Англия Рой Ходжсън за мачовете с Молдова на 7 септември (петък) и с Украйна на 11 септември (вторник).

Фенове се биха с полицията преди Черна гора - Полша
Инциденти с полицията предизвикаха група полски фенове в черногорския курорт Будва преди световната квалификация от група Н в зона Европа Черна гора - Полша. Мачът е днес от 21:30 часа. Десет от запалянковците бяха арестувани, след като нападнаха полицаи, съобщи агенция Франс прес. "В инцидента 30 полски запалянковци не само са нарушили обществения ред, но и са нападнали полицаи. Десет от тях са арестувани", заяви в специално изявление черногорският министър на вътрешните работи Иван Брайович. Според информацията феновете първи са започнали провокацията към полицията с вандалските си прояви, а след това са оказали яростна съпротива на служителите на реда.

Джон Тери отново с повиквателна за националния отбор на Англия
Капитанът на Челси Джон Тери е сред повиканите от селекционера на Англия Рой Ходжсън за световните квалификации с Молдова (7 септември) в Кишинев и с Украйна (11 септември) в Лондон. Тери, който е разследван от Футболната асоциация на Англия заради расистки обиди към Антон Фърдинанд, не бе повикан за контролата с Италия (2:1) на 15 август. За старта на квалификационната кампания селекционерът Рой Ходжсън реши отново да заложи на бранителя.

Съставът на Англия за световните квалификации с Молдова и Украйна

Вратари: Джак Бътланд (Бирмингам), Джо Харт (Манчестър Сити), Джон Руди (Норич).
Защитници: Лейтон Бейнс, Фил Ягиелка (Евертън), Джон Тери, Райън Бертран, Гари Кейхил, Ашли Коул (Челси), Глен Джонсън (Ливерпул), Джолеън Лескът (Манчестър Сити), Кайл Уокър (Тотнъм);
Полузащитници: Майкъл Карик, Том Клевърли (Манчестър Юнайтед), Франк Лампард (Челси), Адам Джонсън (Съндърланд), Стивън Джерард (Ливърпул), Джеймс Милнър (Манчестър Сити), Алекс Окслейд-Чембърлен, Тио Уолкът (Арсенал).
Нападатели: Анди Керъл (Ливерпул), Джърмейн Дефоу (Тотнъм), Даниел Стъридж (Челси), Дани Уелбек (Манчестър Юнайтед).

Група I
Испания
Франция
Беларус
Грузия
Финландия

Франция излиза без Жиру срещу Финландия
Днес от 21:30 часа Финландия посреща Франция в световна квалификация от група I на зона "Европа". Френският национал Оливие Жиру ще пропусне мача заради мускулна травма. Това съобщи селекционерът на Франция Дидие Дешан. Все пак Дешан се надява да може да използва Жиру в двубоя с Беларус във вторник. Жиру и Нене от ПСЖ станаха голмайстори на Лига 1 с 21 попадения през миналия сезон.

Беларус без Хлеб срещу Грузия и Франция
Беларус няма да може да разчита на своя полузащитник Александър Хлеб в квалификационните мачове за световно първенство по футбол през 2014 година в Бразилия срещу Грузия и Франция, съответно на 7 септември.
Това съобщи старши треньорът на националния отбор Горгий Кондратиев, който каза, че е заместил Хлеб със Сергей Кисляк.
Хлеб, бивш футболист на Арсенал и Барселона, през това лято се завърна в своя роден клуб БАТЕ Борисов и в момента е контузен.
Сергей Кисляк вкара победния гол за Беларус над Франция с 1:0 в квалификациите за Евро 2012 през септември 2010 година в Париж.

Програма на световните квалификации в Зона Европа на 7 септември:
7 септември, 18:00 часа
Русия - Северна Ирландия
19:00 часа
Азербайджан - Израел
Казахстан - Ирландия
20:00 часа
Грузия - Беларус
Лихтенщайн - Босна и Херцеговина
20:30 часа
Словения - Швейцария
21:00 часа
Естония - Румъния
Малта - Армения
21:15 часа
Хърватия - Македония
Литва - Словакия
21:30 часа
Албания - Кипър
Андора - Унгария
Финландия - Франция
Латвия - Гърция
Черна гора - Полша
Холандия - Турция
21:45 часа
България - Италия
Германия - Фарьорски острови
Исландия - Норвегия
Люксембург - Португалия
Молдова - Англия
Уелс - Белгия
8 септември, 17:00 часа
Шотландия - Сърбия
21:15 часа
Дания - Чехия
http://www.focus-sport.net/
 


Сходни връзки

Днес започват световните квалификации в зона "Европа" (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди