изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:37 EET
Двама души са ранени при самолетна катастрофа в Шумен    
НовиниЕдномоторен самолет с четирима души на борда се разби тази сутрин на летището в Шумен, двама души са ранени. Установено е, че самолетът с четирима пътници излетял, след получено разрешение от летище Варна. На около 10 метра от земята самолетът загубил мощност. При направения опит за приземяване от пилота, самолетът „паднал”.
Самолет с четирима на борда се разби в ШуменСамолет с четирима на борда се разби в ШуменСамолет с четирима на борда се разби в Шумен

На около 10 метра от земята машината загубила мощност. Пилотът направил опит да приземи самолета, но не успял и летателният апарат паднал. Инцидентът е станал към 9:50 часа тази сутрин.

По първоначална информация причина за инцидента е възникнала в двигателя авария. От удара най-сериозно е пострадал пилотът Б.И. (42 г.) от Варна. В болницата е откарана М.С. (24 г.) от Варна.

Останалите двама пътници не са пострадали. След преглед е установено, че пилотът е с фрактура на черепа, счупена лява ключица и десен глезен. Оставен е за лечение в МБАЛ- Шумен, без опасност за живота. В лечебното заведение е настанена и М.С., която е с фрактура на тазобедрени кости, без опасност за живота. Работата по изясняване на случая продължава.

По информация на БГНЕС самолетът се ползвал за туристически разходки. От полицията заявиха, че пилотът получил разрешение за излитане от кулата на летище Варна. Шуменското летище няма диспечерски контрол и се ползва за селскостопански полети. http://dnes.dir.bg

Самолет с четирима на борда се разби в Шумен
Двама са пострадали при падане на самолет LZ с четирима души на борда. Инцидентът е станал около 09:50 часа тази сутрин на шуменското летище, съобщиха от МВР.
Самолетът е излетял с четирима пътници, след като получил разрешение от диспечерите на летище Варна.

Малко след като се отделила от асфалта, машината изгубила мощност. При опит за приземяване самолетът се разбил. По предварителни данни причината за инцидента е техническа. Най-вероятно става въпрос за авария в двигателя.

От удара най-сериозно е пострадал пилотът - варненец на 42 години. В болницата е откарана 24-годишна жена, също от Варна. Останалите двама пътници не са пострадали. След преглед е установено, че пилотът е с фрактура на черепа, счупена лява ключица и десен глезен. Оставен е за лечение в шуменската болница, без опасност за живота. В лечебното заведение е настанена и младата жена, която е с фрактура на тазобедрени кости, без опасност за живота.

По информация на местния сайт "ШУМ.БГ" самолетът се ползвал за туристически разходки. От полицията заявиха, че пилотът получил разрешение за излитане от кулата на летище Варна. Шуменското летище няма диспечерски контрол и се ползва за селскостопански полети. Самолетът е полски, марка PZL-104 Wilga. Според Уикипедия моделът се произвеждал от 1962 година и бил спрян през 2006-а.
http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Двама души са ранени при самолетна катастрофа в Шумен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди