изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:39 EET
Клаус: Западът върви към социализъм    
По света Западът върви към социалистическия модел на управление, смята чешкият президент Вацлав Клаус. Това свое мнение той изрази в реч при откриването на международна конференция в Прага, съобщи "Риа Новости". Изразявайки разочарованието си от развитието на Централна и Източна Европа сред революционните промени, той по-специално заяви, че "днешна Европа и целият Запад се връщат към социализма и държавното управление на обществото".

Вацлав Клаус смята, че в момента в Европа съществуват сериозни заплахи за либералната демокрация и пазарната икономика, сред които са "загубата на традиционните ценности и популизмът на демократично избраните политици".

"За мен като човек, който активно е участвал в подготовката на радикалните политически и икономически промени, съвременният свят е пълен с разочарования. Ние живее в много по-социалистическо общество, управлявано от държавата, отколкото си представяхме преди това", заяви Клаус, цитиран от чешките медии.

Според него европейските лидери трябва по-активно "да дадат тласък на свободата".

Финансист и професор, Вацлав Клаус е бащата на успешните икономически реформи на Чехословакия и Чехия по време на трансформацията, припомня БГНЕС.

Редактор: Мая Боева / http://news.expert.bg

 


Сходни връзки

Клаус: Западът върви към социализъм | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди