изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:43 EEST
СВЕТОСЛАВ БОЖКОВ ИЗВЕДЕ ЮНОШЕСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ДО СРЕБРО НА БАЛКАНИАДАТА    
СпортЮношеските национали на България по хандбал, родени през 1997/98 г. завършиха на второ място на Балканиадата в Бургас, след като записаха две престижни победи. „Трикольорите”, водени от добричкия специалист Светослав Божков, надделяха над Молдова с 30-26 гола и над Сърбия с 29-28 гола. С голям принос за победите са юношите от школата на „жълто-зелените” Марин Сарандев и Йордан Захариев, като Божков бе извикал общо 7 свои възпитаници от Добруджа да представят националната фланелка.

В прекия сблъсък за златото момчетата на Светослав Божков излязоха мотивирани за нова победа – този път срещу Македония, но явно умората не им позволи да окажат сериозна съпротива. Противникът поведе с 9:1, нашите се поокопитиха и успяха да намалят до 15:9 на полувремето. През второто полувреме хандбалните „лъвчета” бяха равностойни, но не успяха да запишат повече от почетна загуба с 27:19, като в игра влязоха всички наши състезатели. Отново над всички с реализаторските си умения бе Марин Сарандев. България завърши на второ място, шампион е Македония. В мач за третото място Сърбия победи Молдова. Индивидуален приз за голмайстор спечели Марин Сарандев. С играта си младите хандбални надежди показаха въпреки тоталното безпаричие, че имат възможности и трябва да се намери начин за обезпечаване на подготовката им, за да реализират големия си потенциал.
 


Сходни връзки

СВЕТОСЛАВ БОЖКОВ ИЗВЕДЕ ЮНОШЕСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ДО СРЕБРО НА БАЛКАНИАДАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди