изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:47 EEST
Преди вторите мачове в квалификационните групи за Мондиал 2014 (ОБЗОР)    
Спорт София. На 7 септември започнаха световните квалификации в Зона Европа. Селекционерът на Испания Висенте дел Боске призова своите играчи да не подценяват в световната квалификация Грузия. Това ще бъде първи мач за шампиона на планетата:

Група A

Хърватия победи Македония в световна квалификация
Тимът на Хърватия стартира с победа кампанията си за световно първенство през 2014 година. В мач от квалификационна група „А”, игран в Загреб Хърватия победи с 1:0 Македония. Автор на единственото попадение в мача бе Никица Йелавич. Той вкара във вратата на гостите в 69-ата минута.

Шотландия и Сърбия не успяха да си вкарат голове
Отборите на Шотландия и Сърбия завършиха при резултата 0:0 в световна квалификация, група „А” на Зона „Европа”. На „Хемптън Парк” двата тима изиграха равностоен мач.
В групата са още тимовете на Хърватия, Македония, Уелс и Белгия. След първите мачове лидер е Белгия с 3 точки, пред Хърватия, със същия актив. Следват Сърбия и Шотландия с по 1 спечелена точка. На четвъртото място без спечелена точка е Македония, а последен е отборът на Уелс.

Резултати:
Хърватия – Македония 1:0
Уелс – Белгия 0:2
Шотландия – Сърбия 0:0

КЛАСИРАНЕ:

Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Белгия 1 1 0 0 2-0 3
2.Хърватия 1 1 0 0 1-0 3
3.Шотландия 1 0 1 0 0-0 1
4.Сърбия 1 0 1 0 0-0 1
5.Македония 1 0 0 1 0-1 0
6.Уелс 1 0 0 1 0-2 0

Група B

Армения участва в квалификации от 1996 г., няма класиране на голям форум
Предстоящият съперник на България по пътя към Мондиал 2014 - Армения, е отбор с кратка история. В началото на 1992 г. е създадена местната федерация, което става факт след отцепването на страната от СССР. На 14 октомври същата година Армения изиграва първия си официален мач, когато в Ереван гостува друг състав от бившия Съветски съюз -Молдова. Така началото е поставено, а за статистиката срещата завършва 0:0.
От 1996 г. Армения участва редовно в европейските и световните квалификации. Засега тимът не се е класирал на голям форум. Първите успехи на Армения са под ръководството на шотландския селекционер Джон Портърфилд. На Острова той е първият мениджър, уволнен във Висшата лига - това се случи на 15 февруари 1993 г., когато бе начело на Челси. Под ръководството на Портърфийлд обаче арменците практикуваха зрелищен футбол, който радваше феновете. Начело с шотландеца бяха изиграни поредица от великолепни мачове и постигнати победи, като тези срещу Казахстан (2:1) и Полша (1:0), а Португалия с Кристиано Роналдо в състава си успя накрая да се добере до реми (1:1). Трагедия обаче забави прогреса, след като на 11 септември 2007 г. Портърфийлд почина от рак.
Завещаното от шотландеца не бе разпиляно, за да се стигне до най-доброто представяне на тима. В квалификациите за Евро 2012 Армения записа най-предното си класиране - трето, пропускайки пред себе си само Ейре и Русия. До последния си мач в групата тимът имаше надежди да се класира за бараж, но след скандално съдийство загуби в Дъблин с 1:2. Испанският рефер Итуралде Гонсалес незаслужено изгони още в 26-ата минута вратаря Березовски, с което облекчи задачата на ирландците. Показателно е обаче, че Армения завърши като най-резултатния тим в групата си с отбелязаните 22 гола и шокира футболния свят с двете си разгромни победи срещу силния тим на Словакия (3:1, 4:0). В сегашните квалификации Армения след 1:0 в Малта е изненадващ лидер след първите двубои и по всичко личи, че мачът в София ще е от изключително значение за представянето и на двата тима по пътя към Бразилия 2014.

Чех ще се оперира следващото лято
Вратарят на Челси Петер Чех ще се оперира в края на сезона. Националът на Чехия страда от травма в лакътя.
Националният селекционер Михал Билек се е съгласил да освободи 30-годишния футболист от ангажименти към националния тим следващото лято, за да може Чех да реши проблема си.
"Изследвания показаха, че Чех има възпаление в лакътя и доколкото знам от Челси планират той да се оперира в края на сезона. От лондонския клуб ни помолиха да му дадем почивка в предстоящите приятелски мачове. Треньорът Михал Билек нямаше нищо против и ние се разбрахме по този въпрос. Петер не може да си протяга ръката нормално и понякога чувста болка в лакътя", сподели помощник-треньорът на Чехия Петер Крайчи.

Пиетро Гедин: Мачовете срещу Малта няма да са разходка
Треньорът на Малта Петро Гедин обяви на пресконференция преди днешната световна квалификация с Италия, че отборът му не е обречен на загуби в група "Б". Той очаква, че след загубата с 0:1 в първия мач от Армения, днес малтийците ще успеят да откраднат поне точка от Италия.
"Водя отбор с млади и не толкова млади играчи, които се надявам да се представят добре. Вярвам в тях, а има и такива, които играят в чужбина и вдигат класата ни. Ремито между България и Италия ме изненада. Известна ми е класата на Италия, чийто тим има дълбочина на състава. Прандели обаче започна с промени, има големи идеи и ще стигне далече. Най-важното е да променим манталитета си и да израстваме от мач на мач. Спечелихме контролите срещу Сан Марино и Люксембург, паднахме от Армения - на никого няма да му бъде лесно срещу нас и срещите няма да са обикновена разходка. А всеки добър резултат ни помага да трупаме самочувствие и класа", каза Гедин.

Италия смени половин отбор за мача с Малта
Италия излиза тази вечер срещу Малта в Модена с драстично променен титулярен състав в сравнение с този срещу България (2:2) на старта на световните квалификации. Адзурите понесоха много критики за представянето си в София, което принуди селекционера Чезаре Прандели да вземе мерки. За разлика от двубоя в петък на "Васил Левски" скуадрата сменя и схемата на игра - вместо нефункциониращото 3-5-2 се завръща към традиционното 4-4-2.
Прандели ще направи 5 промени сред титулярите. На десния бек ще застане Касани (Фиорентина) вместо разочаровалия Маджо (Наполи). Пред непоклатимия вратар Буфон запазват местата си централните защитници и съотборници от Ювентус Бардзали и Бонучи. Вместо Огбона (Торино) на левия бек ще започне Пелузо (Аталанта), който влезе като смяна в София.
В халфовата линия едната промяна е принудителна - на мястото на контузения Де Роси (Рома) ще играе Ночерино (Милан). Ювентинците Пирло и Маркизио запазват местата си, а съотборникът им Джекерини ще отстъпи позицията си на Диаманти (Болоня), който го смени и в София.
В атаката ще започне открилият головата си сметка с 2 попадения в София Освалдо, а ще му партнира съотборникът му в Рома Дестро, който все още не се е разписал за националния отбор. Титулярът от София Джовинко (Ювентус) остава резерва, а очакванията са по време на мача да дебютира новата звезда на Наполи Инсине. Шанс очаква да получи и привлеченият от ПСЖ Верати.
Селекционерът на Малта Пиетро Гедин няма да прави промени в тима и двубоят срещу скуадрата ще започнат тези, които играха в петък при домакинската загуба от Армения (0:1).

Прандели готви промени в състава на Италия за мача с Малта
Селекционерът на Италия Чезаре Прандели готви немалко промени за предстоящия мач с Малта както в тактиката си, така и в титулярния състав след равенството 2:2 с България в София.
Медиите в Италия предполагат, че представилият се неубедително Себастиан Джовинко ще бъде оставен на пейката за сметка на Матиа Дестро, който ще води атаката на тима със своя съотборник в Рома Пабло Освалдо. Двамата обаче все още не са изиграли много мачове заедно за „римските вълци“, след като Дестро се присъедини към „джалоросите“ в последния ден на юли след продължителни преговори, които се проточиха заради намесата на Ювентус.
Освен това Прандели най-вероятно ще смени тактическата постройка от 3-5-2 на 4-3-1-2, като Алесандро Диаманти ще заеме позицията на плеймейкър зад гърба на Дестро и Освалдо. Също така се очаква Матиа Касани и Федерико Пелузо да заменят Кристиан Маджо и Емануеле Джакерини.
Контузеният Даниеле Де Роси пък бе изпратен да се лекува, а неговото място най-вероятно ще бъде заето от полузащитника на Милан Антонио Ночерино.

Армения оглави групата, датчаните и чехите със страх спечелиха точка
Армения изненадващо се превърна в лидер в предварителна Група Б за Мондиал 2014. Тимът на Вардан Минасян победи с 1:0 Малта при гостуването си на острова. На старта на кампанията единствения гол в мача реализира Артур Саркисов. Нападателят на Волга Нижний Новгород влезе в игра в 64-ата минута и още в 70-ата вкара своето попадение, което донесе и успеха на арменците. Малта обаче показа, че под ръководството на новия си треньор ще може да затрудни някои от съперниците си, поне в домакинствата си. След края на последните квалификации, начело на тима на малката островна държава бе назначен италианеца Пиетро Гедин. За последно той бе селекционер на женския национален отбор на страната си, но преди това, в периода 1996-2004 г.,бе помощник-треньор на представителния отбор на Италия и бе част от тима на две световни и едно европейско първенство и има възможността да асистира на Чезаре Малдини, Дино Дзоф и Джовани Трапатони. Армения пристига тази вечер в България, а утре от 21,00 ч. излиза на стадион "Васил Левски" срещу отбора на Любослав Пенев.
Без наказания Никлас Бендтнер Дания завърши 0:0 срещу Чехия на "Паркен" в световна квалификация от нашата група.
"Превъзхождахме, но не можехме да отбележим. Във футбола важни са само головете", разочаровано заяви след мача селекционерът на домакините Мортен Олсен. Мачът в Копенхаген логично завърши реми, след като и двата тима се притесняваха повече да не сбъркат. Темпото на игра бе доста бавно и това съвсем улесни защитата на чехите.
"Бендтнер ни липсваше много. Разполагах с много добри играчи, но нямаше кой да завърши атаката като Никлас", каза Олсен. На мястото на новото попълнение на Ювентус игра 21-годишният Николай Йоргенсен от Копенхаген, който заедно с Андреасен пропиля най-изгодните възможности за домакините. "Ако си бяхме вкарали положенията, щяхме да бием с 5:0", обяви датският вестник "Екстрабладет".

Дания и Чехия завършиха 0:0
Отборите на Дания и Чехия завършиха наравно 0:0 в среща от група „B” от квалификациите за Световното първенство по футбол 2014. Домакините бяха по-активният отбор през целия мач, който се игра в датската столица Копенхаген, но опитите за попадение бяха неутрализирани от добрата игра на чехите в защита и добрите изяви на вратаря Петър Чех.
След първите мачове в група „B”, отборът на Армения води в класирането с 3 точки, пред България, Италия, Дания и Чехия с по 1 точка. На дъното на групата е Малта с 0 точки.
Следващите срещи в групата са на 11 септември, когато България посреща Армения, а Италия е домакин на Малта.

България стартира квалификациите с равенството с Италия
Националният отбор по футбол на България стартира световните квалификации с домакинско равенство 2:2 с европейския вицешампион Италия. Пред 15 000 зрители на Националния стадион „Васил Левски”, в мач от група „В” на квалификациите в зона „Европа” избраниците на селекционера Любослав Пенев излязоха напред в резултата в 30-ата минута чрез Станислав Манолев. Негов удар от 30-ина метра направи вратаря на Италия Джанлуиджи Буфон безпомощен.
Седем минути по-късно Освалдо изравни, възползвайки се от подаване на Маркизио. В 39-ата минута след пробив на Дзакерини се стигна до удар на Освалдо и рикошет в тялото на бранителя Иван Иванов, който излъга вратаря Николай Михайлов и гостите направиха пълен обрат. През второто полувреме отборът на България бе по-активния и в 66-ата минута резервата Илиян Мицански, който се включи отлично в мача, намери непокрит в наказателното поле на Италия Георги Миланов, който направи резултата 2:2.
В последните минути отборът на България игра с човек повече след като Даниеле де Роси получи контузия, а селекционерът на Италия Чезаре Прандели вече бе направил и трите си смени. Националите ни обаче не успяха да се възползват от това.

Резултати
Дания – Чехия 0:0
БЪЛГАРИЯ – Италия 2 :2
Малта – Армения 0:1

КЛАСИРАНЕ:

Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Армения 1 1 0 0 1-0 3
2.БЪЛГАРИЯ 1 0 1 0 2-2 1
3.Италия 1 0 1 0 2-2 1
4.Чехия 1 0 1 0 0-0 1
5.Дания 1 0 1 0 0-0 1
6.Малта 1 0 0 1 0-1 0

Група C

Льов се притесни от мача Австрия - Германия
Селекционерът на Германия Йоаким Льов призна, че е притеснен преди утрешния сблъсък с Австрия от световните квалификации. Германците винаги имат трудности при гостуванията си във Виена.
"У дома винаги сме побеждавали Австрия доста лесно. Във Виена обаче често сме имали проблеми. Съперникът се разви доста в последните години. Те действат доста организирано и атакуващо. Имам чувството, че австрийците са доста по-уверени и мотивирани, отколкото в последните ни срещи", смята Льов.
Германия стартира кампанията в квалификациите с победа с 3:0 над Фарьорски острови. Въпреки това отборът понесе критики за играта си в този мач.
"В тези квалификации можем да спечелим максимално 30 точки. Това е маратон, а не спринт. Ние едва започнахме. Спечелимхе първия мач, а това е най-важното. Сега просто трябва да вдигнем нивото на играта си във Виена", допълни Льов.

Томас Мюлер: Важното е, че спечелихме трите точки
Националът на Германия Томас Мюлер коментира след световната квалификация с Фариорските острови, че най-важното е, че Бундестимът е стартирал кампанията за Мундиал 2014 с победа. В мач от квалификационна група „Е” на Зона „Европа” Германия победи у дома Фариорските острови с 3:0. Марио Гьотце откри резултата в 28-ата минута, а с две попадения през второто полувреме се отличи полузащитникът на Реал (Мадрид) Месут Йозил. Мюлер заяви, че в отбора на Германия са очаквали гостите да заложат на защитна тактика, както и се е получило. Футболистът на Байерн допълни, че най-важното от двубоя са трите спечелени точки на старта на квалификационната кампания.

Република Ирландия с победа като гост над Казахстан
Отборът на Република Ирландия победи като гост Казахстан с 2:1 в световна квалификация. Двубоят бе от група „С” на зона „Европа”. Ирландците успяха да направят пълен обрат, след като до 89-ата минута губеха с 0:1. Конисбаев откри резултата за Казахстан в 37-ата минута. В 89-ата минута гостите получиха дузпа, която бе реализирана от Роби Кийн за 1:1. В 90-ата минута Кевин Дойл донесе трите точки за гостите.

Резултати:
Казахстан – Ирландия 1:2
Германия – Фариорски острови 3:0

КЛАСИРАНЕ:

Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Германия 1 1 0 0 3-0 3
2.Ирландия 1 1 0 0 2-1 3
3.Швеция 0 0 0 0 0-0 0
4.Австрия 0 0 0 0 0-0 0
5.Казахстан 1 0 0 1 1-2 0
6.Фариорси острови 1 0 0 1 0-3 0

Група D

Вратарят на Холандия Крул пропуска квалификацията с Унгария
Вратарят Тим Крул ще пропусне мача между Холандия и Унгария.
Двата тима се срещат в световна квалификация, група „D” на зона „Европа” утре. Крул е получил контузия в лакътя, като вече е напуснал лагера на Холандия. Вратарят направи официален дебют на вратата на Холандия в световната квалификация с Турция на 7 септември.
Селекционерът Луис ван Гаал обяви, че ще привика по спешност на мястото на Крул 21-годишният Йерон Зойт.

Луис ван Гаал: Турция ни накара доста да понервничим
Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал разкритикува играта на отбора си в атака в световната квалификация с Турция, съобщава De Telegraaf. В мач от квалификационна група „D” на зона „Европа” Холандия победи като домакин Турция с 2:0. Робин ван Перси откри резултата в 17-ата минута а Нарсинг в 90-ата минута оформи крайното 2:0 за Холандия. След мача Ван Гаал не спести критики към играчите си в атака. Той коментира, че отборът му е имал добри възможности да стигне до второ попадение далеч преди последната минута, но футболистите му са направили прекалено много пропуски, което е можело да бъде наказано от гостите. Ван Гаал отдаде дължимото на отбора на Турция, като коментира, че със стабилната си игра турските футболисти са успели доста да поизнервят играчите на Холандия.

Румъния тръгна с победа в квалификациите
Отборът на Румъния започна кампанията си в световните квалификации за първенството на планетата през 2014 година с победа. В първия си мач в група „D” Румъния победи като гост Естония с 2:0. И двете попадения паднаха през второто полувреме. Торие откри резултата в 55-ата минута, а Чиприна Марика в 75-ата минута оформи крайното 2:0 за гостите.

Резултати:
Естония – Румъния 0:2
Андора Унгария 1:5
Холандия – Турция 2:0

КЛАСИРАНЕ:
Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Унгария 1 1 0 0 5-1 3
2.Холандия 1 1 0 0 2-0 3
3.Румъния 1 1 0 0 2-0 3
4.Турция 1 0 0 1 0-2 0
5.Естония 1 0 0 1 0-2 0
6.Андора 1 0 0 1 1-5 0

Група E

Резултати:
Словения – Швейцария 0:2
Албания - Кипър 3:1
Исландия – Норвегия 2:0

КЛАСИРАНЕ:
Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Албания 1 1 0 0 3-1 3
2.Исландия 1 1 0 0 2-0 3
3.Швейцария 1 1 0 0 2-0 3
4.Кипър 1 0 0 1 1-3 0
5.Норвегия 1 0 0 1 0-2 0
6.Словения 1 0 0 1 0-2 0

Група F

Португалия с Нани и Пепе за мача с Азербайджан
Португалските национали Пепе и Нани подновиха пълноценни тренировки със съотборниците си, съобщава A Bola.
Двамата получиха контузии в световната квалификация с Люксембург в края на миналата седмица и участието им в мача с Азербайджан бе под въпрос. На 11 септември (вторник) Португалия посреща в Брага Азербайджан в среща от световните квалификации за шампионата на планетата в Бразилия през 2014 година.
Заради проблемите си Пепе и Нани пропуснаха възстановителната тренировка на отбора на Португалия в събота. В днешното занимание обаче и двамата се подготвяха с основната група.
Очаква се двамата да са титуляри срещу Азербайджан.

Селекционерът на Португалия разочарован от играчите си след квалификацията с Люксембург
Селекционерът на Португалия Паолу Бенто разкритикува играчите си след победата над Люксембург в световна квалификация, съобщава A Bola. Португалия стартира квалификационната кампания за първенството на планетата в Бразилия през 2014 година с минимална победа като гост над Люксембург в 2:1 в мач от група „F” на Зона „Европа”. Мота изведе Люксембург напред в резултата в 13-ата минута. Кристиано Роналдо изравни в 28-ата минута. Пощига донесе трите точки на Португалия с попадение в 54-ата минута. След мача селекционерът на Португалия коментира, че отборът му е започнал добре мача, но след серия от пропуски пред вратата на домакините е паднала агресивността на тима. През второто полувреме португалците са успели да поемат контрола върху мача и са изпуснали да направят успеха си далеч по-категоричен. Паолу Бенто заяви, че най-важното е, че тимът е стартирал кампанията с победа.

Русия тръгна с победа в световните квалификации
Отборът на Русия победи с 2:0 Северна Ирландия в Москва, в мач от група „F”, зона "Европа", на световните квалификации за първенството в Бразилия през 2014 година. В 30-ата минута Александър Кержаков изведе отлично Виктор Файзулин пред вратата на гостите и той откри резултата. В 77-ата минута воденият от Фабио Капело тим на Русия получи дузпа, която бе реализирана от Роман Широков за крайното 2:0.

Фабио Капело: Можехме да вкараме и още, но важна е победата
Италианският специалист Фабио Капело стартира с отбора на Русия в световните квалификации за шампионата в Бразилия през 2014 година с домакинска победа с 2:0 над Северна Ирландия. След двубоя в Москва Капело заяви, че отборът му е можел да победи и с по-сериозна разлика, но най-важното е, че е спечелил трите точки срещу тим, който предимно се е защитавал. Специалистът коментира, че тима на Русия е започнал мача леко сковано, като момчетата му са се разиграли след 20-ата минута на срещата. Капело коментира, че футболистите са имали сериозни проблеми с неравния терен. Селекционерът на Русия заяви, че отборът му може да играе още по-добре и очаква това да стане още в следващия мач. Капело каза, че не се е получил привлекателен мач, тъй като отборът на Северна Ирландия предимно е рушал играта.

Селекционерът на Северна Ирландия: Съмнителна дузпа развали мача
Селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О`Нийл заяви след загубата на отбора му от Русия с 0:2 в световна квалификация, играна Москва, че съмнителна дузпа за домакините е развалила мача. Второто попадение за „Сборная” в двубоя дойде от дузпа за нарушение на бранител на Северна Ирландия в наказателното поле на гостите. О`Нийл коментира, че при 1:0 за Русия отборът му е имал възможности да стигне до равенството. Вместо това обаче домакините получили пресилена дузпа, което решило мача. Според О`Нийл, за момента не се вижда някаква сериозна промяна в тима на Русия при Фабио Капело в сравнение с времето, когато начело на "Сборная" бе Дик Адвокаат.

Азербайзджан и Израел завършиха 1:1
Отборите на Азербайджан и Израел завършиха 1:1 в световна квалификация за шампионата на планетата в Бразилия през 2014 година. Двубоят бе от група „F” на зона ”Европа”. И двете попадения паднаха след почивката. В 50-ата минута Натхо откри резултата за Израел. В 65-ата минута Абисов възстанови равенството.

Резултати:
Азербайджан – Израел 1:1
Люксембург – Португалия 1:2
Русия – Сев. Ирландия 2:0

КЛАСИРАНЕ:
Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Русия 1 1 0 0 2-0 3
2.Португалия 1 1 0 0 2-1 3
3.Израел 1 0 1 0 1-1 1
4.Азербайджан 1 0 1 0 1-1 1
5.Люксембург 1 0 0 1 1-2 0
6.Сев.Ирландия 1 0 0 1 0-2 0

Група G
Литва и Словакия не успяха да се победят
Отборите на Литва и Словакия завършиха 1:1 в мач от квалификационна група „G” за световно първенство, зона „Европа”. Залюкас откри резултата за Литва в 18-ата минута, а в 41-ата минута Сапара изравни резултата.
Двата тима завършиха мача с по 10 души. Най-напред гостите останаха с човек по-малко след червен картон на Пековски. В самия край на срещата Лабукас от тима на Литва получи втори жълт и червен картон.

Резултати:
Латвия – Гърция 1:2
Литва – Словакия 1:1
Лихтенщайн – Босна и Херцеговина 1:8

КЛАСИРАНЕ:
Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Босна и Херцеговина 1 1 0 0 8-1 3
2.Гърция 1 1 0 0 2-1 3
3.Литва 1 0 1 0 1-1 1
4.Словакия 1 0 1 0 1-1 1
5.Латвия 1 0 0 1 1-2 0
6.Лихтенщайн 1 0 0 1 1-8 0

Група H

Украйна без Хачериди срещу Англия
Защитникът на украинския национален отбор и на Динамо (Киев) Евгений Хачериди може да пропусне квалификацията за световното първенство с Англия на стадион "Уембли" в Лондон утре.
25-годишният Хачериди, който неотдавна се възстанови от разкъсване на предната повърхност на коляното, сега страда от вирусна инфекция. По всяка вероятност въпросът за участието на Хачериди ще бъде решено в Лондон.

И Уолкът, и Стъридж под въпрос за мача с Украйна
Атакуващите футболисти на Англия - Тио Уолкът и Даниел Стъридж, може да пропуснат предстоящата световна квалификация с Украйна.
Двамата не взеха участие в днешната тренировка на англичаните, което още повече намалява опциите в атаката на Рой Ходжсън след контузиите на Керъл и Рууни.
Така единствените варианти, които остават, са нападателят на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек и на Тотнъм Джърмейн Дефоу.
Двубоят между Англия и Украйна е утре на стадион "Уембли", а в първия кръг англичаните победиха с 5:0 като гости Молдова.


Англия без Ашли Коул и срещу Украйна
Защитникът на националния отбор на Англия Ашли Коул няма да вземе участие в световната квалификация срещу Украйна. Двубоят е утре в Лондон.
Играчът на Челси беше изваден от групата на английските национали, които се подготвят за двубоя. Коул получи контузия на глезена по време на мача за Суперкупата на Европа срещу Атлетико (Мадрид) – 1:4.
Заради травмата Коул пропусна световната квалификация с Молдова (5:0) в петък.

Официално: Англия без Тери срещу Украйна
Джон Тери няма да е в състава на Англия за световната квалификация срещу Украйна, след като не успя да се възстанови от контузия на глезена, която получи на мача с Молдова.
Тери нарани глезена си през първото полувреме, но отказа да напусне терена.
"Въпреки лечението от медицинския щаб на Англия, Джон Тери няма да може да вземе участие в световната квалификация срещу Украйна", се казва в изявление от Футболната асоциация на Англия.

Стивън Джерард: Смяната ми срещу Молдова не е заради контузия
Полузащитникът на Англия Стивън Джерард заяви пред Sky Sports, че смяната му в световната квалификация с Молдова не е била продиктувана от някаква контузия. Англия победи в Кишинев Молдова с 5:0 в мач от квалификационна група „H” на зона „Европа” за световното първенство в Бразилия през 2014 година. Джерард бе заменен от селекционера Рой Ходжсън още на полувремето на двубоя.
Избраниците на селекционера Рой Ходжсън решиха мача още до почивката, след като на полувремето имаха аванс от три гола. На два пъти точен бе Франк Лампард, първият път от дузпа, и веднъж Джърмейн Дефоу. След почивката по едно попадение добавиха и Джеймс Милнър и Лейтън Бейнс. Джерард коментира след мача, че при такъв развой на срещата, когато си осигурил успеха си още до почивката, е нещо нормално лидерите в отбора да получат възможност да отдъхнат. Полузащитникът заяви, че той и съотборниците му са успели много добре да пресират играчите на домакините, да печелят топката още в половината на Молдова и да се възползват от положенията си, което е решило мача.

Резултати:
Молдова – Англия 0:5
Черна гора – Полша 2:2

КЛАСИРАНЕ:
Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Англия 1 1 0 0 5-0 3
2.Полша 1 0 1 0 2-2 1
3.Черна гора 1 0 1 0 2-2 1
4.Сан Марино 0 0 0 0 0-0 0
5.Украйна 0 0 0 0 0-0 0
6.Молдова 1 0 0 1 0-5 0

Група I

И в лагера на Франция двама страдат от контузии преди квалификацията с Беларус
Халфът на Франция Абу Диаби по всяка вероятност ще пропусне световната квалификация на Франция с Беларус поради контузия.
Диаби, който вкара единствения гол при победата на "петлите" над Финландия в петък с 1:0, има мускулен проблем и е под въпрос за мача на стадион "Стад до Франс".
Освен с Диаби, селекционерът Дидие Дешан има проблеми и със защитника Гаел Клиши, който също е контузен.
Добрата новина е, че Оливие Жиру вече е възстановен от травмата си и най-вероятно ще може да играе в Беларус.

Дел Боске: За нас, шампионите, световното първенство започва от Тбилиси
Селекционерът на Испания Висенте дел Боске призова своите играчи да не подценяват в световната квалификация Грузия. Това ще бъде първи мач за шампиона на планетата.
"Световното първенство не започва през 2014 година, а сега, с мача в Тбилиси срещу Грузия. За да защитим титлата си, която спечелихме в Йоханесбург, трябва първо да се класираме за Бразилия.
Играчите разбират, че винаги е трудно началото на квалификациите. Сега нямаме право да губим концентрация, защото в противен случай ще си създадем проблеми", обясни Дел Боске, цитиран от вестник "Марка".

Грузия стартира в квалификациите с домакинска победа
Отборът на Грузия стартира участието си в световните квалификации по футбол за първенството в Бразилия през 2014 година с победа. В двубой от група „I” на зона „Европа” в Тбилиси грузинците победиха с 1:0 Беларус. Единственото попадение в мача падна в 51-ата минута, когато точен бе Окриашвили.

Резултати:
Финландия – Франция 0:1
Грузия – Беларус 1:0

КЛАСИРАНЕ:
Отбор М/П/Р/З/ГР/Т
1.Франция 1 1 0 0 1-0 3
2.Грузия 1 1 0 0 1-0 3
3.Испания 0 0 0 0 0-0 0
4.Беларус 1 0 0 1 0-1 0
5.Финландия ` 0 0 1 0-1 0

Резултати на световните квалификации в Зона Европа на 7 септември:

7 септември, 18:00 часа
Русия - Северна Ирландия 2:0
19:00 часа
Азербайджан – Израел1:1
Казахстан – Ирландия 1:2
20:00 часа
Грузия – Беларус 1:0
Лихтенщайн - Босна и Херцеговина 1:8
20:30 часа
Словения – Швейцария 0:2
21:00 часа
Естония – Румъния 0:2
Малта – Армения 0:1
21:15 часа
Хърватия – Македония 1:0
Литва – Словакия 1:1
21:30 часа
Албания – Кипър 3:1
Андора – Унгария 0:5
Финландия – Франция 0:1
Латвия – Гърция 1:2
Черна гора – Полша 2:2
Холандия – Турция 2:0
21:45 часа
България – Италия 2:2
Германия - Фарьорски острови 3:0
Исландия – Норвегия 2:0
Люксембург – Португалия 1:2
Молдова – Англия 0:5
Уелс – Белгия 0:2
8 септември, 17:00 часа
Шотландия - Сърбия 0:0
21:15 часа
Дания - Чехия 0:0

Програма на световните квалификации в зона "Европа" на 11 септември:
20:00 часа
Kипър - Исландия
Израел - Русия
20:30 часа
Грузия - Испания
Румъния - Андора
21:00 часа
Босна и Херцеговина - Латвия
България - Армения
Норвегия - Словения
Турция - Естония
21:15 часа
Словакия - Лихтенщайн
21:30 часа
Унгария - Холандия
Сан Марино - Черна гора
Сърбия - Уелс
Швеция - Казахстан
Швейцария - Албания
Австрия - Германия
21:45 часа
Белгия - Хърватия
Гърция - Литва
Италия - Малта
Северна Ирландия - Люксембург
Полша - Молдова
22:00 часа
Англия - Украйна
Франция - Беларус
Шотландия - Македония
22:15 часа
Португалия - Азербайджан

http://www.focus-sport.net/
 


Сходни връзки

Преди вторите мачове в квалификационните групи за Мондиал 2014 (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди