изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:09 EEST
32-годишен остава в ареста по обвинение за грабеж    
Ред и сигурност            Окръжен съд – Добрич, за пореден път остави без уважение молбата на 32-годишния Вехби Ахм. Ал. за изменение на наложената му мярка за неотклонение задържане под стража. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство по две обвинения -  на 03.01.2012 г. в гр. Добрич, е отнел чужди движими вещи – 1 брой дамска чанта с намиращи се в нея лична карта, свидетелство за управление на МПС, контролен талон, портфейл, дебитна карта, монета с номинал 100 лв. с лика на цар Борис, дамски принадлежности и сумата от 20 лв., с намерение да ги присвои, придружено с нанасяне на тежка телесна повреда, и за теглене на пари от дебитна карта без съгласието на титуляра й. Грабежът е сторен при условията на опасен рецидив.

 Деянията са извършени в срока на предсрочното условно освобождаване на Вехби Ал. от Затвора  Белене. Той е излежавал определеното му общо наказание от 2 години лишаване от свобода по две присъди на Районен съд – Добрич.  

            На 06.01.2012 г. му е взета мярка за неотклонение задържане под стража, която Вехби Ал. обжалва за пореден път. Той иска тя да бъде изменена в по-лека и, че не извършил престъпленията и ще съдейства за разкриване на обективната истина.

            Окръжен съд – Добрич, установи, че първоначалното задържане под стража на Вехби Ал. е обосновано от наличието на реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Тя е изведена от обстоятелството, че грабежът е извършен при условията на опасен рецидив. Съдът намира, че при многократното разглеждане на мярката за неотклонение, е отчетено, че по делото са събрани безспорни и достатъчни доказателства, които показват участието на 32-годишния в престъпленията. Съдебният състав обърна внимание, че деянията са извършени по-малко от месец след излизането на Вехби Ал. от затвора и в срока на предсрочното му условно освобождаване. Тези обстоятелства, съчетани със съдебното му минало, аргументират високата обществена опасност на деянието и на извършителя му. По тези причини Окръжен съд – Добрич, намери наложената му мярка за неотклонение за правилна и законосъобразна и я остави в сила.

            Определението на Окръжен съд – Добрич, може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Варна.

            Вехби Ал. има основно образование, не е семеен, безработен е, осъждан е 8 пъти, включително за тежки умишлени престъпления против собствеността.

 

11.09.2012 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

32-годишен остава в ареста по обвинение за грабеж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди