изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:19 EEST
Взрив избухна в завод ”Арсенал”, няма жертви    
НовиниВзрив е избухнал в един от складовете на завод "Арсенал" в Казанлък, съобщиха от МВР. Няма жертви и пострадали. В 16.35 часа е получен сигнал на тел. 112 за взрив и последвал пожар в склада. Незабавно на място са изпратени пожарни екипи. Ситуацията е овладяна, каза за „Фокус” комисар Алекси Алексиев, директор на ОД на МВР – Стара Загора.


"Полуготова продукция от нитроцелулоза е избухнала, докато е изсушавана в склад в завода, в резултат на което складът се е съборил. Запалила се е трева, която е обгоряла", обясни той.

Взривът е нанесъл материални щети. Разследват се причините за инцидента.

Няма опасност за населението, но като превантивна мярка е изпратена лаборатория на пожарната, която ще замери чистотата на въздуха в района.

Миналия октомври 38-годишна жена пострада тежко след взрив в завода за изработване на пиротехнически изделия на "Арсенал" в Мъглиж.
Преди това 53-годишната Велинка Димитрова почина в болница, след като 20 дни по-рано бе тежко ранена при взрив отново в мъглижкия филиал.

Силна експлозия избухна на 5 юни тази година в склад за обезвреждане на боеприпаси на "Берета трейдинг", който се намира между пътен възел Петолъчката и стралджанското село Лозенец.
Първоначалният взрив бе последван от вторични по-малки експлозии. 18 души пострадаха. Трима души бяха обявени за мъртви, след като сапьори успяха да огледат епицентъра на взрива.
Работниците били на смяна именно в склада, който се взриви.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Взрив избухна в завод ”Арсенал”, няма жертви | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди