изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:31 EET
Над 1 млн. души в демонстрация за независима Каталония    
По света

Стремежът към независимост на областта се засили на фона на влошаващата се икономическа криза в Испания



Над 1 млн. души се събраха на демонстрация в Барселона в подкрепа на независимостта на североизточната испанска област Каталония, съобщи ДПА.

По данни на полицията в демонстрацията, определяна като най-голямата в историята на региона, са участвали 1,5 млн. души, а според организаторите броят им е превишил 2 млн.

Демонстрацията под мотото "Каталония - следващата държава в Европа" беше организирана по повод официалния празник на областта.

Тя беше подкрепена от повечето политически партии в региона, включително управляващата партия Конвергенция и съюз.

Лидерът на партията Артур Мас, който заема поста председател на правителството на областта, призова правителството на Испания "да не остава глухо към исканията на мнозинството от каталонците за независимост", съобщи ИТАР-ТАСС.

Премиерът на Испания Мариано Рахой отбеляза в телевизионно интервю вчера, че "Каталония има много сериозни финансови проблеми, които трябва да се решат общо, а не чрез опит да се постигне изолация от останалата част на страната".

ДПА отбелязва, че областта, която има население от 7,5 млн. души, се радва на едно от най-високите нива на автономия сред 17-те испански области, като има включително и собствени полицейски сили.

Но стремежът към независимост се засили на фона на влошаващата се икономическа криза в Испания, тъй като Каталония смята, че задлъжнялостта й се дължи на ограничената й фискална автономия, посочва агенцията. http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Над 1 млн. души в демонстрация за независима Каталония | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди