изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:58 EEST
МАЛКО НАД 1 700 СА УЧЕНИЦИТЕ В ТЕРВЕЛСКО    
ОбразованиеПрез учебната 2012/ 2013 година училищния праг на общинските училища в община Тервел ще прекрачат 1487 ученици от първи до дванадесети клас. Други 217 ученици учат в професионалната гимназия в Тервел. Първолаците през тази учебна година са 189. Миналата година са били с 8 повече. Общо в общината има осем училища – едно СОУ и една професионална гимназия в Тервел, едно начално училище в село Каблешково и пет основни училища в селата Безмер, Орляк, Зърнево, Коларци и Нова Камена.

Средищни са три от училищата – СОУ в Тервел и основните училища в Коларци и Нова Камена. Пътуването на учениците от 1-ви до 8-ми клас става по транспортна схема, която включва шест училищни автобуса, обслужващи СОУ в Тервел и специализиран транспорт от превозвачите „Немо Транс” ООД и ‘ГИФ” ООД – съответно за училищата в Коларци и Нова Камена. Учителите също ползват безплатен транспорт – различен в зависимост от часовия диапазон на деня, в който работят. Текущи ремонти и освежавания са извършени във всички училища. Ползвани са средства от бюджетите на училищата, както и такива от общинския бюджет. Основен ремонт е извършен на покрива на началното училище в Каблешково.

Детските градини в общината са шестнадесет. В Тервел има и детска ясла с детска млечна кухня. Малчуганите, които се възпитават в детските градини тази година, са 682. През 2007 година техният брой е бил 715. Таксите за детските градини са много достъпни – 25 лв. на месец. От 17 септември са в сила нови менюта за малчуганите, съобразени с хранителните продукти, които се предлагат на пазара през есенно-зимния сезон. Направени са разчети за енергийната стойност на менютата, осигурени са седмичните приеми на мляко, плодове и зеленчуци. тските градини са освежени в рамките на наличните средства в общинския бюджет, основни ремонти се правят на покривните конструкции в Честименско, Каблешково, Поп Груево, Безмер. Подменят се отоплителни инсталации в Безмер и Орляк.

Всички ученици в училищата и децата в детските градини са обхванати в училищни здравни кабинети, в които работят 12 медицински лица. През настоящата учебна година ще продължат профилактичните зъболекарски прегледи на учениците от училищата в селата. НДТ

 


Сходни връзки

МАЛКО НАД 1 700 СА УЧЕНИЦИТЕ В ТЕРВЕЛСКО | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МАЛКО НАД 1 700 СА УЧЕНИЦИТЕ В ТЕРВЕЛСКО
Автор: Anonymous да 2012-09-12 @ 17:17 EEST
Въпроса ми е - колко от учениците са българи?!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди