изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:56 EEST
ДНЕС ВЕСТНИК "НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА" НАВЪРШИ 19 ГОДИНИ    
КоментариМалчуганите, които се учеха да сричат по заглавията на вестника ни, вече са на по 25 години. Младите, които заливаха площади и улици с една идея - демокрация и по-добър живот, отдавна са разделени. Малцина забогатяха. Повечето са хора на наемния труд или имат дребни фирмички. Мнозина са безработни, бедни и обезверени. Някои избягаха зад граница и ни четат от там по сайта ndtnews.hopto.org или в дигиталното издание на НДТ. Стотици пенсионери напуснаха белия свят и не дочакаха по-добър живот за деца и внуци. Има и щастливи хора сред читателите ни от първия до днешния ни брой.

Преживяхме заплахи и обещания, радвахме се на подкрепа, от страниците ни изпаднаха в годините политически лидери, депутати, кметове, общински съветници, мастити бизнесмени... Мястото им заеха други. Кръговрат - всъщност, това е демокрацията. През годините останаха имената на точните и сериозни хора, на професионалисти, на добродетели, на талантите на Добруджа.

Радваме се, че с вестника проходиха писатели, поети, музиканти, певци, майстори в занаята, учители, спортисти, политици, бизнесмени... Хора с различни професии, хоби, идеи и амбиции. Радваме се на всички, но най-вече на тези, които си останаха верни приятели на вестника.

В най-трудните години на прекрояването на обществения, политическия, социалния и икономически живот в Добруджа създадохме писмена история - огледало на събитията и цялостния живот, най-вече в Добричка област. Заедно се радвахме на успехите, заедно преживяхме упадъка, винаги работихме с надеждата за по-добри дни. И вярваме, че един ден - било скоро или в по-далечно бъдеще, добруджанци ще имат по-достоен живот, защото го заслужаваме и с историята си, и с настоящето си, и с труда си. Колкото и да се държат с нас от далечната ни София като с глуха провинция, от която само да грабят блага и кадри и да ни залъгват с подаяния, многократно изработвани от обикновения работник до могъщия бизнесмен.

Какво сме направили? Който трябва - знае го. Какво ще направим по-нататък? Да има живот и здраве, да се възроди бизнесът в Добруджа, ще го видите с очите си.

Да си честитим заедно 19-годишнината на вестник "Нова добруджанска трибуна", защото той не е само рожба на журналистите, издателите, рекламодателите и редовните читатели, но и на всички добруджанци!

ЧЕСТИТ НИ РОЖДЕН ДЕН!

 

Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки

ДНЕС ВЕСТНИК "НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА" НАВЪРШИ 19 ГОДИНИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДНЕС ВЕСТНИК "НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА" НАВЪРШИ 19 ГОДИНИ
Автор: Anonymous да 2012-09-13 @ 16:09 EEST
Живи и здрави да сте!
Само напред!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди