изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:58 EEST
Пенсионери канят премиера да поживее с тяхната пенсия    
Общество"Бойко Борисов да поживее с нашата пенсия един месец. Няма да може да ходи после по улиците от глад. Да ми качи пенсията, а не да ми дава боклуци." Това искаха да кажат на премиера Бойко Борисов две от бабите, чакащи за хранителните помощи, чието раздаване в София започна в четвъртък. Премиерът обаче не дойде, въпреки че посещението му бе официално обявено. Затова продуктите с логото на Европейския съюз бяха раздадени от земеделския министър Мирослав Найденов и шефа на Българския Червен кръст (БЧК) Христо Григоров.


Възрастните дами не искаха да кажат имената си, нито да бъдат снимани, защото се срамуваха, че са стигнали дотам да чакат за помощи. Същите чувства измъчваха и голяма част от съседите им по опашка.

Случайно или не, офисът на БЧК, избран за откриване на кампанията в столичния жк "Стрелбище", отговаря за най-елитните общини в София - "Лозенец", "Изгрев", "Триадица" и "Средец", където имотите са най-скъпи. В списъка на хората, които ще получат храни там, са записани 1264 души, а в цялата столица 16 695.

Хората, дошли рано-рано за продуктите, бяха принудени да изчакат повече от час идването на чиновниците и официалните лица, които в началото бяха повече от чакащите.

"Какво да му кажа на премиера, чедо? Богатият не вярва на бедния. Тази зима хем ще гладувам, хем ще стоя на студено", каза със сълзи на очите пред "Труд" 86-годишната Боянка Димитрова, която бе една от двете жени, получили пакети с храна лично от земеделския министър Мирослав Найденов. Причината била в добавката за инвалидност от 30 лева, която получила и заради, която надхвърлила прага за помощите за отопление. Тя и 82-годишната съседка Мария си викнаха такси, което трудно могат да си позволят, за да пренесат получената храна. По същото време служители на БЧК, дошли за церемонията, си тръгнаха със служебен бус.

Хората с радост вземаха помощите и не коряха премиера Бойко Борисов, че не е успял да дойде. "Вероятно има много ангажименти", оправда го 82-годишната Мария. Параскева, която е на 86 г. и живее сама с 126 лв. пенсия, не искаше да си говори с Борисов. "Думи нямам какво да му кажа. Щото - като всички други - нищо не направиха за нас", бе нейното мнение. 85-годишната София Трифонова, която живее в портиерска стаичка в блок на Орлов мост, покани премиера да дойде да види що за живот е това. "Добри са хората: аз чистя и мета, колкото мога, а те ми дадоха стаичката", каза тя. Синът бил безработен, а дъщеря не можела да помага, защото имала 3 деца.

Хранителните продукти ще се раздават на два транша. В първия всеки включен в програмата получава над 12 кг храна - 5 кг брашно, 1 кг ориз, 1,5 кг спагети, 1 кг захар, 1 кг фасул, 1,2 кг макарони, обикновени бисквити, вафли и нишесте. Агенция "Социално подпомагане" е изготвила списъците на хората, имащи право на помощите по европейска програма. Министър Найденов увери, че всички храни са проверени и няма дефектни, както било м.г.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Пенсионери канят премиера да поживее с тяхната пенсия | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Пенсионери канят премиера да поживее с тяхната пенсия
Автор: Anonymous да 2012-09-14 @ 09:05 EEST
УЖАС !!! 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди