изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:18 EET
Фейсбук: Опиц трябва да е национален герой    
Общество"Застанах пред вратата, изведнъж едното крило се отворя с трясък... Той скочи пред мен на метър и половина, приклекна, с 40-сантиметрова отвертка в ръка. След това се изправи, като на старта на бягане 100 м. Извадих пищова и тогава гръмнах". Така Йордан Опиц описва станалото на 5 февруари 2007 г. - деня, в който животът му се обръща на 180 градуса. Опиц прострелва смъртоносно влезлия в дома му крадец - 25-годишния наркоман Мариан Янчев, който е задържан 92 пъти от полицията.



 След две съдебни инстанции и последната - Върховния касационен съд (ВКС) - го осъди на 5 г. затвор за умишлено убийство. Веднага след новината фейсбук прегря и преля от гневни коментари. До вчера следобед 2800 души защитиха Опиц и дори поискаха вицепрезидентът Маргарита Попова да го помилва. "Трябва да е национален герой, а не да гние в затвора", гласят постингите в мрежата, пише "Стандарт".
Опиц живее в очакване на Темида да реши съдбата му вече 5,5 г. Първоначално е осъден от Софийски градски съд (СГС) на 10 г., присъдата е потвърдена и от апелативен съд. ВКС връща делото на първа инстанция. Причината - не е търсена друга версия за смъртта на крадеца.
"При второто минаване на делото всички магистрати използват като основа решението на първия състав в СГС. Същите мотиви, едно към едно преписани, само е сменена датата и съставът", възмутен е Опиц. "Всичко по това дело е манипулирано. Десетки експерти ми казаха, че газов пистолет не може да има такава взривна сила, която да накара сачмата да мине през фланела, кожа, вътрешни органи и да заседне в левия хълбок", твърди зографът. И вярва, че всички доказателства по делото са измислени, за да получат близките на убития "кръвнина" от 300 000 лв.  http://www.cross.bg
 


Сходни връзки

Фейсбук: Опиц трябва да е национален герой | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди