изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:20 EEST
КАВАРНА ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРСКА ОБЩИНА С ОТЛИЧИЕ    
Новини Каварна е единствената българска община, която ще бъде наградена от генерална дирекция "Заетост, социални въпроси и приобщаване" на Европейската комисия и институт "Отворено общество" – Будапеща, във връзка с добрия модел, който има за интегрирането на малцинствата. Това съобщиха от пресцентъра на морското кметство. Наградата се присъжда след направено подробно проучване на добри практики в тази сфера по програма МtМ на институт "Отворено общество" – Будапеща.

Тази програма стартира едновременно в седем държави и цели да се създаде мрежа MERI, която ще обединява местни власти от различни държави, имащи добри практики в областта на интеграцията на малцинствата, включително роми. В рамките на тази програма, консорциум от три български организации – НСОРБ, асоциация "Интегро" и институт "Отворено общество" – София, направи предварителен преглед на около 70 добри практики на български общини, след което в десет от тях бяха изпратени изследователи за извършване на подробните проучвания. Генерална дирекция "Заетост, социални въпроси и приобщаване" на Европейската комисия и институт "Отворено общество" – Будапеща избра по една община от всяка държава, като за България това е Каварна.

Церемонията по връчване на наградите ще бъде на 11 и 12 октомври в Будапеща. Събитието ще даде старт на работата на изградената мрежа MERI чрез широк семинар, в който ще вземат участие представители на Европейската комисия и местните власти. Ще бъдат обсъдени добрите практики и бъдещи намерения, насочени към подобряване на интеграцията на малцинствата, включително на ромите.

На 25 септември в Каварна ще пристигне екип, за да заснеме специален 15-минутен филм за добрия модел на работа, който ще бъде представен по време на срещата в Будапеща. НДТ

 


Сходни връзки

КАВАРНА ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРСКА ОБЩИНА С ОТЛИЧИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди