изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:35 EEST
100 ДЕЦА НАУЧИХА ОЛИМПИЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ И СИМВОЛИ В СПОРТЕН ЛАГЕР В АЛБЕНА    
ТуризъмВ курорта Албена се проведе едноседмичен спортен лагер на P&G, в който взеха участие 100 деца от цялата страна. Те научиха основните олимпийски ценности и символи, създадени от Пиер дьо Кубертен. Спортни специалисти разделиха децата в две възрастови групи – 50 до четвърти клас и 50 от пети до осми клас. Участниците в лагера се запознаха с пет основни спорта – баскетбол, волейбол, мини футбол, бадминтон, тенис на маса и плуване. Победителите получиха награди от олимпийски и световни шампиони.

Сред участниците в лагера бе и синът на голямата българска състезателка по спортна стрелба Диана Йоргова – Кристиян Иванов. Тя е носителка на сребърен олимпийски медал от Игрите в Атланта през 1996 г. Той бе един от най-активните участници в лагера, като се изяви, както в заниманията на олимпийски кръжок, така и по време на различни турнири по спортове.


Директорът на Музия на спорта Катя Иванова успя да привлече внимането на децата със съдържателни и увлекателни лекции на олимпийска тематика. Специален екип от аниматори се грижи за вечерните атракции на децата, които включваха много музика, танци и игри. Всички деца получиха сертификат за участието си в лагера, който бе безплатен за малчуганите. Гости на лагера бяха Радослав Великов – световен шампион по борба св. стил, Георгия Кадоглу – 49 пъти републиканска шампионка по плуване и модерен петобой, националките по художествена гимнастика Ренета Камберова и Катрин Велкова, както и Евгени Иванов – шампион на България – бягане 1500 м и бронзов медал от Игрите на добра воля през 1986 г. По време на церемонията по закриването участниците бяха поздравени от домакините, като Христо Пенев – зам.директор „Експлоатация” в Албена АД им пожелава множество успехи, с които българите да се гордеят. 

 


Сходни връзки

100 ДЕЦА НАУЧИХА ОЛИМПИЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ И СИМВОЛИ В СПОРТЕН ЛАГЕР В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди