изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:40 EET
Холандия остава против приемането на България и Румъния в Шенген    
Европейски съюзХоландия остава против приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство за свободно движение, пише холандският английскоезичен сайт DutchNews, като се позова на съобщение на служебното правителство до парламента.

Холандският кабинет отчита, че и двете страни са постигнали голям напредък в реформирането на своите съдебни системи и борбата срещу корупцията. В същото време той подчертава, че са необходими по-конкретни резултати, за да бъде гарантирано, че реформите ще бъдат устойчиви и необратими, предаде БТА.

Проевропейски партии се наложиха на предсрочните избори в Холандия преди два дни. Крайнодясната Партия на свободата на Герт Вилдерс, която е най-големият противник на присъединяването на двете страни към Шенген, получи девет депутатски места по-малко и по всяка вероятност няма да участва в бъдещия кабинет.

Преди няколко дни стана ясно, че заседанието на Съвета на Европейския съюз по правосъдие и вътрешни работи, насрочено по предварителна програма за 19-20 септември, на което трябваше да бъде разгледан въпросът за разширяването на Шенгенското пространство, е било отменено.

Вчера министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че по негова информация въпросът за приемането на двете страни в Шенген няма да бъде разглеждан преди декември.
http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Холандия остава против приемането на България и Румъния в Шенген | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди