изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:32 EEST
Детска кухня зарази 16 деца във Варна със салмонела    
НовиниПрез последната седмица във Варна има бум на заболели от салмонела деца. Предполага се, че заразата е тръгнала от три детски кухни в града, предаде БНТ. Шестнадесет деца на възраст до 3 години - абонати на общинската млечна кухня, са приети през последните няколко дни в Инфекциозната клиника на МБАЛ "Св. Марина" във Варна с диагноза салмонелоза. Майките на 12 от тях са вземали храна от пункт номер 5 във Варна,уточни "Труд".

Областната дирекция по безопасност на храните започна проверка. Резултатите ще бъдат оповестени в понеделник.

"В клиниката наистина има завишен брой деца със салмонелоза на възраст до 3 г. Някои от тях вече са изписани, при други 2 се налага удължаване на периода за лечение", потвърди д-р Диана Радкова от инфекциозната болница.

Според майките на пострадалите деца най-вероятният причинител на заразата е паста, дадена за десерт.

Местната агенция за безопасност на храните е затворила три от поделенията на кухнята майка в кв. "Владислав Варненчик" - детски кухни №1, № 2 и № 5.

Директорът на варненската дирекция д-р Живка Манева съобщи, че са взети проби както от готовите ястия в детската кухня, така и от доставчиците на храни, като пътят им ще бъде проследен по цялата верига. Извънредно в събота и неделя по случая работи лабораторията на Регионалната здравна инспекция във Варна.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Детска кухня зарази 16 деца във Варна със салмонела | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди