изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:45 EEST
25-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ ЧЕСТВА СОУ "ДИМИТЪР ТАЛЕВ"    
Образование25-годишен юбилей чества през новата 2012-2013 учебна година СОУ „Димитър Талев“ в Добрич – училище с традиции, гарантиращо съвременни знания и умения на учениците си, търсещо и постигащо европейските образователни стандарти и удовлетворяването на потребностите и очакванията на подрастващите и на техните родители.

Пораснали с едно лято и заредени с много енергия, с искрени вълнения и очаквания, с воля и желание за успех прага на празнично украсеното училище на първия учебен ден - 17 септември, ще прекрачат възпитаниците, преподавателите и служителите от училищната общност. От всички най-вълнуващ ще бъде празникът за 25-те талевчета от подготвителната предучилищна група и малките първокласници - 92 деца, организирани в четири паралелки на целодневно обучение, които за първи път ще чуят училищния звънец. Те ще бъдат обучаване в слънчеви и пъстроцветни класни стаи с модерни технологии. Ще бъде използвана интерактивна бяла дъска с тъчскрийн, закупена със средства по международния проект „Мозайка от пъстри фантазии“ с координатор главния начален учител Маринела Неделчева по секторна програма „Коменски“– програма „Учене през целия живот“ на Европейския съюз. За първи път през тази учебна година бе успешно осъществен прием след завършен 7 клас в паралелка с профил „Технологичен–информационни технологии“, където ще получат своето образование 27 ученици.

По традиция празничният ден ще започне в 9 часа с издигане на националното знаме и под звуците на химна на Република България. На тържеството ще присъстват гости, бивши учители и ученици, много родители. Талевци ще се включат в инициативата на фондация „Безопасни улици от Валя" - „Минута за децата, за които първият учебен ден няма да се състои". След празничната програма класните ръководители на първите класове ще поведат своите възпитаници към класните стаи през украсена с цветя шестица, като по стара българска традиция директорът на училището полее с менче вода пътя им към знанието.

И тази учебна година е ново предизвикателство, което ръководството и учителите на училището ще посрещнат с ентусиазъм и воля за успех, с любов към своите възпитаници, със  загриженост и отговорност за тяхното израстване. НДТ

 


Сходни връзки

25-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ ЧЕСТВА СОУ "ДИМИТЪР ТАЛЕВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди