изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:13 EEST
Връщат патентния данък за такситата    
ИкономикаЩе бъде въведен патентен данък за леките таксиметрови автомобили, съобщи за "Стандарт" транспортният министър Ивайло Московски.

Вариантът за връщане на патентния данък за таксиметровите шофьори, който отпадна през 2007 г., се обсъждаше още през пролетта, заедно с въвеждането на онлайн отчитане.
Аз го наричам "лесен данък", тъй като гарантира вземанията от фирмите за таксиметрова дейност независимо от обема на приходите им, коментира Московски. В преговорите, които заедно с финансовото министерство водихме с всички асоциации на таксиметровите компании, срещнахме тяхното съгласие и мнение, че за тях това е най-приемливият вариант за облагане, каза Московски.
При другата възможност - монтиране на касови апарати, свързани онлайн с НАП, както това стана в цялата търговска мрежа, винаги ще се търсят начини за укриване на приходи и надписване на разходи и ще се навлиза в една безкрайна спирала за доказване кое е разход, кое не е и пр., коментира още транспортният министър. Предполагам, че всички въпроси ще бъдат изчистени скоро и патентният данък ще влезе в сила от Нова година, заяви Московски.
Патентният данък предвижда облагане с твърда ставка, като не зависи от отчетената печалба, поради тази причина се смята подходящ за малки фирми или такива, които са в сивия сектор. От 2008 г. този данък беше прехвърлен към общините.  http://banks.dir.bg
 


Сходни връзки

Връщат патентния данък за такситата | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Връщат патентния данък за такситата
Автор: Anonymous да 2012-09-17 @ 11:10 EEST

Ей усетиха се най после,че нищо не хващат от бакшишите

с общо облагане,защото всички са на загуба по декларации,а преди  поне общината вземаха по някой лев от патент


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди