изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:41 EEST
РЪКОВОДИТЕЛ НА ВЪОРЪЖЕНА ГРУПА ИСКА ДА НЕ УВЕЛИЧАВАТ ПРИСЪДИТЕ МУ    
Ред и сигурностМолба за групиране на две присъди от окръжния и една- от районния съд в Добрич, е внесъл 36-годишният Светослав Пасев от Добрич, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд. Предстои магистратите в едномесечен срок да се произнесат.

Една от присъдите на Пасев е за това, че през 2009 г. при условията на продължавано престъпление е ограбил мобилен телефон и сумата 58 лв. от добричлия. За това Пасев е осъден е на 5 години и половина затвор. През април миналата година Окръжният съд е одобрил споразумение с прокуратурата, с което Пасев е признат за виновен в това, че за периода от януари до 15 декември 2009 г. е образувал и ръководил организирана престъпна група, известна като „Добричките нагли”. Тя е имала 10 участници, била е въоръжена и е била създадена с користна цел и за престъпления като притежаване на оръжие и разпространение на наркотици. Друго обвинение срещу Пасев бе за това, че с трима съучастници и като подбудител е запалил къща на стойност от 4344 лв., собственост на семейство от Добрич. Пожарът е представлявал опасност за живота  на собствениците. Споразумението касае и обвинение в това, че през есента на 2008 г. Пасев е придобил, държал и предал на друго лице огнестрелно оръжие автомат марка „Калашников”, без да има надлежно разрешение, както и за това, че през  пролетта на 2009 г. придобил и държал огнестрелно оръжие ловна пушка със заличени обозначителни белези марка „Fabarm” калибър 12 без да има надлежно разрешение, а през месец юни 2009 г. е придобил, държал и предал на добричлия пистолет и 7 бр. бойни патрони калибър 7.65 без да има надлежно разрешение. За тези престъпления той е осъден на 5 години и половина лишаване от свобода.

След групиране на тези две присъди през април миналата година Окръжният съд е определил Пасев да лежи в затвора 5 години и половина, като е удължил престоя му там с още 2 години и 9 месеца.

На 5 юли тази година Окръжният съд е одобрил споразумение на Пасев с прокуратурата. Според него, той се признава за виновен в това, че през периода от 19 септември 2002 г. до края на ноември 2009 г. в гр. Добрич Пасев е извършвал лихварска дейност. Предоставил е 13 заема на 17 лица на обща стойност 85 001,24 лв. срещу лихва. Незаконната му печалба от това е 47 631,36 лв. Най-малкият предоставен от Пасев  заем е 1200 лв., а най-големият - 20 000 лв. Окръжният съд е отнел в полза на държавата неправомерно получените 47 631,36 лв. и е осъдил Пасев да ги заплати.

Сега осъденият е поискал от Окръжния съд това наказание да бъде групирано с другите две. Окръжната прокуратура е предложила да му бъде определено общо наказание 5 години и 6 месеца лишаване от свобода, което да бъде увеличено с 2 години и 9 месеца лишаване от свобода. или общо 8 години и 3 месеца лишаване от свобода при строг затворнически режим НДТ

 


Сходни връзки

РЪКОВОДИТЕЛ НА ВЪОРЪЖЕНА ГРУПА ИСКА ДА НЕ УВЕЛИЧАВАТ ПРИСЪДИТЕ МУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди