изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:40 EEST
10 чужди граждани получиха условни присъди за опит да излязат през границата на България и помагачество    
Ред и сигурност Районен съд – Ген. Тошево, одобри сключеното между двама румънски граждани, 7 граждани на Шри Ланка, гражданин на Република Франция и Районна прокуратура – Ген. Тошево, споразумение за решаване на наказателното им дело в досъдебното производство.

Със споразумението 38-годишният Жътя Георге – гражданин на Република Румъния, е признат за виновен в това, че на 05.08.2012 г. в землището на с. Кардам, община Ген. Тошево – между  134 и 135 гранични пирамиди, в съучастие с френския гражданин Сантирараджах Нагалингам и Русу  Аурелиан – румънски гражданин, като помагач, умишлено е улеснил 7  граждани на Шри Ланка да излязат през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места чрез съвети и разяснения за начина и мястото да пресекат границата на страната. Той е осъден на 6 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 100 лв.

Същото наказание е наложено за това престъпление на съучастниците му Русу Аурелиан и Сантирараджах Нагалингам. Последният  е френски гражданин, но е роден в Навали – Шри Ланка.

С наказание условно лишаване от свобода за 3 месеца при 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 100 лв. е наказан всеки от седмината граждани на Шри Ланка, опитали да пресекат нелегално българската граница - Деванесан Нитарсан – на 25 години, от гр. Джафна, Кесавараджах Йогараджах на 28 години, от гр. Тринкомале, Киристин Милаксан – на 19 години, от гр. Копей, Нирсан Кетиис – на 24 г. от гр. Иогапурам, 28-годишният Сомасундрам Тамилмаран  от гр. Пунахари, 17-годишният С. Г. от гр. Джафна и 34-годишният Габриел Амалейсваран от гр. Пункудутиву.

След предварителна уговорка по телефона с френския гражданин с произход от Шри Ланка, двамата румънци са пристигнали в България и дали указания на групата, къде да пресече границата. Румънците и френският гражданин били задържани в с. Кардам с два автомобила „Мазда” и „Роувър” на път за ГКПП – Кардам. След това полицията хванала останалите седем мъже.

Всички те са били задържани под стража в Следствения арест от 06.08.2012 г. до влизане в сила на съдебния акт за одобряване на споразумението, сключено между тях и Районна прокуратура – Ген. Тошево.

Районен съд – Ген. Тошево допусна делото да приключи по този ред, след като всеки от подсъдимите призна вината си и заяви, че разбира последиците на споразумението на влязла в сила присъда и доброволно го е подписал.

Съдебният състав прецени, че предложеното споразумение не противоречи на закона и морала и го одобри.

Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване и протест.

 

17.09.2012 г.                                             Пресслужба Добрички окръжен съд  

 


Сходни връзки

10 чужди граждани получиха условни присъди за опит да излязат през границата на България и помагачество | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди