изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:06 EEST
Последните секунди от живота на американския посланик в Либия (ВИДЕО)    
По светаАматьорско видео показва как либийци се опитват да спасят посланика на САЩ в Бенгази Кристофър Стивънс от смърт. Те го измъкнали от задимена стая в американското посолство, където той беше намерен в безсъзнание след атаката над дипломатическата мисия.

Видеото, което се появи в интернет, потвърди докладите, според които американският пратеник е умрял от задушаване след подпалването на сградата, съобщава “Ройтерс”. Кадрите хвърлят и нова светлина върху обстоятелствата около смъртта на Стивънс. За пръв път става ясно, че някои от хората, които нахлуха в американската мисия, по-късно се опитали да спасят Стивънс, след като го намерили да лежи на пода сам без никаква охрана.

След като откриват чужденеца, някои протестиращи започват да крещят да бъде изгорен. Други, обаче, се радват, че е жив и искат да извикат кола, за да го изкарат навън. “Направете място. Има ли лекар наоколо? Някой, който може да докара бързо кола?”, пита загрижен глас във видеото.

Властите обясняват, че във възникналия хаос и пожар охранителите не са могли да бъдат при посланика. Минути след като е изкаран от стаята през прозореца, Стивънс е хвърлен на каменните плочи в двора. Млад мъж проверява дали той още диша. Друг мъж предложил посланикът да бъде качен в неговата кола. Бил е извикан и лекар, който обаче пристигнал след смъртта на Стивънс.

В Либия обвиняват за атаката на посолството либийски клон на “Ал Кайда”. Човекът, заснел видеото, обяснява, че насилието започнало, след като по демонстрантите било стреляно, за да се разпръснат.
http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Последните секунди от живота на американския посланик в Либия (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди