изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:25 EEST
МЛАДИ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ПОПУЛЯРИЗИРАТ ПРИЕМНАТА ГРИЖА    
НовиниВчера на площад “Демокрация” БМЧК стартира втората националната доброволческа информационна кампания за популяризиране и подкрепа на приемната грижа “Всички имаме грижата”.  Информационната кампания се осъществява в рамките на проект “Програма за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи институции”, финансиран от фондация “Велукс” в партньорство с Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец. Партньори са община Добрич, отдел ”Закрила на детето”, отдел “ Здравеопазване и социална политика”, регионална библиотека “Дора Габе”, дирекция “Социално подпомагане”, фондация “Ръка за помощ”, Център за обществена подкрепа 2 към общината и Център за обществена подкрепа към ОС на БЧК.

Кампанията стартира с флашмоб, организиран от доброволците на БМЧК, който завърши с червени балони с хелий, които младежите пуснаха във въздуха. След това раздадоха информационни материали на гражданите. В рамките на кампанията са предвидени редица дейности. Една от тях е "Дни на отворени врати” в библиотека “Дора Габе”, където е осигурен кът за приемната грижа. В него доброволци доставчици на услуги и партньори ще разясняват приемната грижа като социална услуга и ще раздават информационни материали. На възлови места в града ще бъдат разположени шатри /пунктове/, в които ще се разяснява приемната грижа и ще се раздават материали. Шатрите ще се намират пред библиотека “Дора Габе”, на площад “Свобода” пред МОЛ, в градския парк, до "Изида". Предвидени са обучения  доброволци от клубовете в Генерал Тошево - в СОУ” Н.Й. Вапцаров”, ОУ “ Хр. Смирненски” и ПГ по земеделие. В Генерал Тошево ще се проведе и парад, на който ще бъдат раздавани информационни материали.

За тази година 21 са приемните семейства, съобщиха от БМЧК. От тях две са доброволни, а 19 - професионални. 17 семейства са от Добрич; 1 - от Крушари; 3 - от община Добричка.

В миналогодишната кампания за популяризиране на приемната грижа в Добричка област са участвали 80 доброволци, обучени са 117. Раздадени са 1 230 картички, плакати и тениски, достигнато е до 1 390 души. НДТ

 


Сходни връзки

МЛАДИ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ПОПУЛЯРИЗИРАТ ПРИЕМНАТА ГРИЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.46 секунди