изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:10 EEST
ОБЩИНСКИ ДНИ НА УСТОЙЧИВАТА ЕНЕРГИЯ    
Новини В рамките на европейската инициатива “Седмица на мобилността” в Добрич от 16 до 22 септември се провеждат “Общински дни на устойчивата енергия”. Проявите са и по проект “ИМАДЖИН – ниско енергийни градове”, в който Добрич е партньор от 10 европейска града. 

Инициативите се посвещават и на подписаното Споразумение на кметовете, с което Общината се ангажира да провежда целенасочена политика за устойчиво използване на енергията. В тях са включени детски градини, училища, институции, домакинства. Партньори на общината са Центърът за защита на природата и животните, „Ксела България“, “Изида” ООД, Асоциацията на българските черноморски общини, Общинска мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия и други.

Проявите в рамките на дните на устойчивата енергия стартираха вчера с  информационен енергиен ден в общината, където бяха  представени различни европейски проекти, програми и възможности за финансиране на мерки за енергийна ефективност.

В ЦДГ №10 «Слънчице» днес ще се открие детски замък от блокчета YTONG. Там ще се проведат и състезателни игри по повод седмицата на мобилността. На 19 септември от 10 часа по велоалеята на улица „Никола Петков“ ще се проведе детско велошествие „Движение в правилната посока“, след това в Центъра за защита на природата и животните са организирани състезателни игри на открито под наслов “Правете като нас – сред природата на час”. 300 деца от 5 детски градини ще вземат участие в инициативите с осигурени награди от община Добрич и „Изида“ ООД.

 Инициативите продължават на 20 септември от 10 часа. На учебна визита  с  Ден на отворените врати в завод за YTONG „Ксела България“ с цел презентация, демонстрация и запознаване с производството. Организирана е учебна визита в завода на възпитаниците на ПГ по МТЕ „М. В. Ломоносов“.

На 21 септември ще се проведе местен енергиен форум с участието на представители на институции и браншови фирми. НДТ

 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ДНИ НА УСТОЙЧИВАТА ЕНЕРГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди