изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:48 EEST
В АЛБЕНА УСВОЯВАТ НЕМСКИ ОПИТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СЪДА    
Туризъм

 

            Двудневен семинар на тема „Организация и управление на съда” ще се проведе на 20 и 21 септември в хотел „Фламинго Гранд” в Албена. Обучението се организира в рамките на двустранното сътрудничество между Германската Фондация за международно правно сътрудничество и Варненския апелативен съд, съобщиха от съда.



 

            В Албена ръководните екипи на  6-те окръжни съдилища, както и на повече от 20 районни съдилища от съдебния район ще усвояват немския опит при администриране работата на съда. Потвърдили са участието си и председателите на другите апелативни съдилища от страната- в София, Пловдив, В.Търново и Бургас. Съдиите ще могат да коментират утвърдени европейски стандарти за обучението и назначаването на магистрати, за вътрешната система за контрол, превенция на корупцията, както и актуалните за България въпроси за независимостта на съдиите и качеството на съдебната практика. Сред проблемите, които ще бъдат поставени на обсъждане с немските магистрати са опитът на европейските съдилища за отговорността на съдиите, наказателната и дисциплинарна отговорност на съдиите, както и взаимодействието им с медиите.

            Благодарение на дългогодишното партньорство и взаимодействието на Апелативния съд – Варна, и Германската фондация за международно правно сътрудничество през последните години са осъществени повече от 10 обучения за български съдии в различни области на правораздаването и за усвояването на европейските стандарти. През лятото на тази година съдии от Варненския апелативен район  гостуваха на своите колеги от Областния съд в Кьолн и посетиха Международния съд в Хага.

            Лектори на семинара ще бъдат Кристиян Шмиц-Юстен – Вице президент на Областния съд Кьолн и Герд Нолден – водещ правителствен директор във Върховния провинциален съд Кьолн. НДТ

 

 


Сходни връзки

В АЛБЕНА УСВОЯВАТ НЕМСКИ ОПИТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СЪДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди