изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:37 EET
Областният на Варна продава земи за по 3 лв. квадрата    
НовиниОбластният управител на Варна продава земя край морето срещу 3 лв на квадрат, съобщи petel.bg, позовавайки се на публикация във в. "Твоят ден". Данчо Симеонов е продал 5093 кв.м в землището на аксаковското село Осеново за малко под 17 хил лв. след проведен търг на имота, граничещ с морския бряг.

За победител е обявена фирма "БГ Естейт", чийто изпълнителен директор е варненският общински съветник от ГЕРБ Станислав Иванов.

Землището на Осеново е изключително атрактивно за инвеститорите, защото се намира между курортите "Албена" и "Златни пясъци". Цените на парцелите покрай морския бряг, които са в регулация, се продават за над 100 евро на квадратен метър.

След сигнал срещу сделката окръжна прокуратура е поискала административен съд да я обяви за нищожна, което се е случило през месец август.

Мотивите на магистратите са, че земята е държавен поземлен фонд, с който може да се разпорежда само земеделският министър.

Oбластният управител заяви, че решението вече е обжалвано пред върховния съд. Симеонов твърди, че не е знаел, че съпартиецът му е представител на спечелилата фирма, а цената е резултат от търга. http://varna.dir.bg
 


Сходни връзки

Областният на Варна продава земи за по 3 лв. квадрата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди