изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:14 EEST
Наказателно дело за фалшиви документи    
Ред и сигурностНаказателно дело срещу 64-годишната Ан. Ст. Д. от с. Царичино, ще разгледа на 20.09.2012 г. Районен съд – Балчик. Районната прокуратура е повдигнала срещу нея обвинение за това, че на 09.01.2008 г. в с. Царичино, община Балчик, е съставила неистински официални документи – Удостоверение УП-2 и потвърдително писмо с цел да бъдат ползвани те за удостоверяване на осигурителен доход за пенсия.

Предвид чистото й съдебно минало и обстоятелството, че от деянието не са настъпили имуществени вреди, държавното обвинение предлага тя да бъде освободена от наказателна отговорност и да й се наложи административно наказание.

Прокуратурата посочва, че през 1994 г. Ан. Д. е започнала работа като главен счетоводител при Производствена кооперация в с. Царичино и заемала тази длъжност до 31.07.1997 г. През 2007 г. тя навършила 59 годишна възраст и започнала да събира документи за пенсиониране. Необходимо й било удостоверение за трудовия й стаж в кооперацията. Но подсъдимата не успяла да се снабди с документа, тъй като не бил установен архива на кооперацията.

У нея обаче бил печатът на кооперацията. Възползвайки се от това обстоятелство, и предвид невъзможността да се снабди с УП-2, жената закупила бланка и у дома си попълнила необходимите реквизити. Като длъжностно лице, издало УП-2, тя посочила единствения жив бивш председател на кооперацията от времето, когато е била главен счетоводител. Ан. Д. подписала от негово име документа и поставила печат. След това изготвила и потвърдително писмо. Тя представила документите пред НОИ с цел да удостовери осигурителния доход за отпускане и изчисляване на пенсия.

 

19.09.2012 г.

 


Сходни връзки

Наказателно дело за фалшиви документи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди