изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:29 EEST
Управител на ресторант и стоковед са подсъдими за присвояване на хранителни продукти от туристическа фирма    
Ред и сигурностРайонен съд – Балчик, ще разгледа на 20.09.2012 г. наказателно дело срещу 46-годиишните съпрузи Р. М. Р. и Р. Ил. Р. от гр. Добрич. Районна прокуратура – Балчик, е повдигнала срещу тях обвинение за това, че на 03.06.2008 г. в курортен комплекс, Р. М. Р. в качеството си на длъжностно лице – управител на ресторант, и в съучастие с друго длъжностно лице – главен готвач в същия ресторант, като съизвършител и съпругът й Р. Ил. Р., в качеството на помагач, присвоили хранителни продукти на стойност 631,78 лв., собственост на туристическа фирма и поверени на Р. М. Р. в качеството на управител на ресторанта да ги управлява.

В обвинителния акт е посочено, Р. М. Р. е работела като управител на ресторант в курортен комплекс, а съпругът й като стоковед в същия комплекс. По същото време като главен готвач във въпросния ресторант работела Ст. В. Ст. от Добрич, която вече е осъдена като съизвършител и помагач в деянието.

На 02.06.2008 г. по разпореждане на управителя на ресторанта, главната готвачка извадила един кашон с около 30 кг свински котлети, кашон около 20 кг свински врат и 4 пакета пилешко бон филе. Тя ги заявила да бъдат изписани за готвене. По разпореждане на управителя на ресторанта главната готвачка извадила и кашон с пилешко бон-филе със сусам, който бил предаден на главния готвач на друг хотел.

На 03.06.2008 г. сутринта било разпоредено на транжора да обезкости котлета. В началото на вечерята управителката на ресторанта извикала главната готвачка, слезли до складовете и Р. М. Р. взела 2 пакета леща и 2 пакета бисерен ориз. Поставила ги в кашон. След това отключила камерата за колбаси и взела оттам 2 пакета пушен кашкавал, голяма пита кашкавал и 6 опаковки от по 3 консерви с риба скумрия в доматен сос. Р. М. Р. оставила продуктите в стаята на главния готвач и я помолила, синът й да ги откара до дома им в гр. Добрич.

Около 22,30 ч. Р. М. Р. разпоредила на главната готвачка да отиде в транжорната и да угаси лампата. Тя самата слязла след нея и започнала да опакова транжираното месо. Подсъдимата прибрала месото в чанти и го оставила в стаята на главния готвач. Съпругът й дошъл, опитал за затвори едната чантата, но не успял, и попитал как ще я изнесе, когато в ресторанта има свидетели. 

Около 22,45 ч. главната готвачка изнесла едната чанта с приготвените продукти до паркираната на паркинга до хотела кола на сина й. Тя му обяснила, че управителката на ресторанта иска да бъдат занесени до дома й в гр. Добрич. Стоковедът изнесъл друга чанта с хранителни продукти и ги предал на водача.

Автомобилът бил спрян за полицейска проверка, при която били открити торбите с хранителни продукти. Синът на главната готвачка не могъл да обясни откъде са те и се наложило майка му да даде обяснения, че те са на управителката на ресторанта.

Р. М. Р. има полувисше образование, работи, не е осъждана.

Р. Ил. Р. е с висше образование, не е осъждан.

 

19.09.2012 г.

 


Сходни връзки

Управител на ресторант и стоковед са подсъдими за присвояване на хранителни продукти от туристическа фирма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди