изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:49 EEST
Китайската компания BYD обмисля да прави електрически автобуси в България    
Китай Китайската компания BYD (Build Your Dreams) обмисля възможността да прави електрически автобуси в България. Въпреки че преговорите все още са в начален стадий, в началото на септември управителят на BYD Europe Янгпинг Чен бе в София на конференция, организирана от Български съвет за устойчиво развитие с партньорството на Индустриален клъстер „Електромобили”, което се разчита като добър знак.

„BYD са готови да предоставят електрически автобус за тест и това организираме в момента”, каза пред Cars.bg Илия Левков – председател на УС на Индустриален клъстер „Електромобили”. Той обясни, че тяхната идея е да покажат предимствата на електрическия автобус пред един тролей, каквито трябва да бъдат закупени в 6 града в България по европейски проект. „Надяваме се до края на годината да има конкретни резултати. Да стартираме проекта с тестовия автобус заедно с община Божурище, а целта ни е за в бъдеще автобусите да бъдат асемблирани в България”. По думите му компанията проявява интерес, защото търси пазар, а достъпът до ЕС дава реално предимство на страната ни.

Компанията BYD произвежда над 50% от батериите за мобилни телефони в света. По думите на Илия Левков има най-добрите електрически автобуси и са единствената автомобилна компания, която произвежда автомобили, подходящи за таксита, и от седем месеца в Пекин се движат над 10 000 таксита на компанията BYD.

Цената на един електрически автобус е 360 000 евро, като за сравнение цената на нов тролей е 470 000 евро, посочи Левков. Той изчисли, че при сегашните цени на горивата и електрическата енергия електрическият автобус се изплаща за четири години, а експлоатационният период, без да се пипат батериите, е 10 години. В първоначалната цена е включена и зарядна колонка за бърз заряд, която според изчисленията на Индустриален клъстер „Електромобили” е около 50 000 евро. С едно зареждане електрическият автобус изминава около 250 километра. http://www.cars.bg
 


Сходни връзки

Китайската компания BYD обмисля да прави електрически автобуси в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди