изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:18 EEST
ШОУТО СЕСИЯ: ОПРЕДЕЛИХА ПОЧЕТНИЯ ГРАЖДАНИН И ЗОНИТЕ ЗА ВЪЗДЕЙСТВИЕ ДО 2020 Г.    
Новини Актрисата Ема Георгиева бе избрана да получи званието „Почетен гражданин на Добрич” за 2012 година. От внесените десет номинации, комисията, в която участват осем общински съветници и пет общественици, избра и предложи на местния парламент нейната кандидатура. На заседанието на Общинския съвет вчера обаче за нея гласуваха 25 от присъстващите в заседателна зала 37 съветници, като изборът й бе бойкотиран от местните парламентаристи от БСП. Те негодуваха и от това, че комисията предлага само една кандидатура, докато по правилник те могат да са до 3. В залата бе коментирана евентуална промяна на процедурата по присъждане на почетното звание.

Общинските съветници вчера взеха и решение, което определи зоните за въздействие в периода 2014-2020 г. Според зам.-кмета Надежда Петкова, определените по проект „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Добрич”, три зони ще дадат възможност общината да представи своята визия за града през следващите седем години. Определеният за изпълнител на проекта Консорциум „Добрич 2020” предложи  в зоната с преобладаващ социален характер, която е с площ 268,6 хектара, да влизат кварталите „Балик”, „Изгрев”, „Строител”, „Иглика”, „Русия 2” и „Дружба”. Зоната с публични функции е централна градска част – от гарата – до пазара, включително и градският парк. Като зона с потенциал за икономическо развитие е определена бизнес зона Север, която е с площ от 352,57 хектара. Ръководителят на консорциума арх. Белин Моллов посочи, че при определянето на зоните се е изхождало от подготвените проекти, основно този за водния цикъл, за да може в бъдеще да се надгражда. Освен че определиха трите зони с техните граници, общинските съветници декларираха още, че този обхват на зоните няма да бъде променян в следващите 10 години след приключването на дейностите по проекта.

Одобрeно бе изменението на текст от Споразумение за партньорство между общините Балчик, Генерал Тошево, Добричка, град Добрич, Каварна, Крушари, Тервел, Шабла, Никола Козлево и СНЦ “Управление на отпадъците – Регион Добрич”, според което партньорите могат да „договарят съвместно цената за третиране на тон отпадък, постъпил в регионалната система за управление на отпадъците, която да е еднаква за всички членове на регионалното сдружение, като от нея не може да се формира печалба за сдружението или за конкретна община».

Дадено бе съгласие на търг чрез тайно наддаване да се отдадат под наем офиси в сграда по бул. „25 септември” 10, предоставени за стопанисване на „Спортни имоти”. Съветниците дадоха съгласие още    да се проведе търг за отдаване под наем на два павилиона – части от спирки по бул. „3 март”. Одобрена бе промяна на част от уличната регулация във връзка с изграждането на кръгово кръстовище на ул. „Цар Петър” и ул. „Васил Левски”. Приета бе промяна на адреса на управление и предмета на дейност на „Тролейбусен транспорт”, който бе допълнен с „тролейбусен транспорт, поддръжка и ремонт на транспортни средства, подготовка и  квалификация на кадри, търговска дейност в страната и чужбина и всяка друга дейност, незабранена със закон; обучение на водачи на МПС /без издаване на свидетелство/”. Местните парламентаристи дадоха съгласие общинското дружество „Тролейбусен транспорт” да закупи на лизинг за дъщерното си “Автобусен транспорт“ ЕООД, три нови автобуса  на стойност 186  хил. лв. без ДДС. Целта е да се обезпечат достатъчно трите линии 213, 201 и 233, които общинското дружество „Автобусен транспорт” изпълнява, както и да се заменят тролейбусите при затрудненото движение из града по време на реализацията на проекта за водния цикъл. НДТ

ДЕСЕТИМА СЕ КОНКУРИРАТ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН

 


Сходни връзки

ШОУТО СЕСИЯ: ОПРЕДЕЛИХА ПОЧЕТНИЯ ГРАЖДАНИН И ЗОНИТЕ ЗА ВЪЗДЕЙСТВИЕ ДО 2020 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди