изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:52 EEST
ХОР "МАЕСТРО ЗАХАРИ МЕДНИКАРОВ" С ПЪРВА НАГРАДА ОТ ФЕСТИВАЛ В ИТАЛИЯ    
НовиниДетски хор "Маестро Захари Медникаров" и дамска хорова формация "Мистика" се завърнаха от фестивал в Lido di jesolo в   Италия. Там те бяха по покана на арт-център "Кърнолски". Тази година фестивалът се проведе под патронажа на вицепрезидента на България Маргарита Попова, която присъства на всички фестивални и конкурсни прояви. Голяма чест бе оказана от Попова на двата състава, като тя присъства на самостоятелния  им  концерт, организиран от любезните домакини в катедрала "Sakre Cuore" в града.

Невероятно впечатление направи много добре подбраната и прекрасно поднесената програма. Бяха изпълнени произведения от времето на барока, музика sakra и съвременна музика. Двата състава участваха и във фестивалната програма, а детският хор взе участие и в конкурсната, където завоюва първо място. "Изпълнителите бяха достойно оценени от международно жури от Италия, Полша, Грузия, а като представител на България имах удоволствие да оценявам аз - съобщи Росица Дурмушлийска - диригент на двата състава. - Това беше за мен голямо предизвикателство - да оценявам наред с музиканти от ранга на г-жа Зиновия, която е вицепрезидент на асоциацията на всички фестивали в Италия".

Съставите получиха многобройни покани за концерти в Италия, Грузия и Израел.

Росица Дурмушлийска изказва благодарност към един голям музикант и изключителен професионалист - Боряна Качулева-Найденова, която се е отзовала моята поканата й да акомпанира на съставите.

Турнето се осъществи и с финансовата подкрепа на община Добрич, за което изпълните благодарят. "Надяваме се за бъдещи турнета да се отзоват спонсори, отворени към детското творчество и хоровото изкуство, защото това изкуство трябва да се показва и популяризира извън страната", допълни Дурмушлийска. НДТ

 


Сходни връзки

ХОР "МАЕСТРО ЗАХАРИ МЕДНИКАРОВ" С ПЪРВА НАГРАДА ОТ ФЕСТИВАЛ В ИТАЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди