изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:42 EET
Началник влака София-Кардам е можел да спаси жертвите    
Ред и сигурностНачалникът на влака София-Кардам Иванка Костадинова е можела да спаси деветимата загинали в огнения ад през февруари 2008 г. Това стана ясно от представената в четвъртък пред Апелативния съд във Велико Търново последна техническа експертиза.

Вещите лица посочиха, че времето, в което е можело да бъдат отключени вратите на вагоните, залостени с щифтове, е било между 4 минути и половина и 5 минути. В това време Костадинова, която е подсъдима по делото, е била в състояние да стигне от служебното си купе до пламъците и да отвори вратите.

 "Взели сме два варианта на придвижване - във влака и навън, покрай жп линията. Приложени са най-благоприятните показания за скоростта на движение спрямо възрастта и физиката на жената", поясниха експертите.

Адвокатът на Иванка Костадинова Наско Дойчев поиска разпит на свидетел и нов следствен експеримент, тъй като жената била с навехнат крак и се е консултирала с машиниста, а тези особености не били отчетени. Според прокуратурата обаче тя е трябвало да евакуира първо хората. Съдът отказа да назначи пореден експеримент и не допусна и нови свидетели.

В пледоариите частните обвинители и прокуратурата поискаха ефективни и максимални присъди за Иванка Костадинова и шафнера Георги Пейчев Георгиев, тъй като са действали неадекватно и са нарушили разпоредбите на БДЖ.

Отново бе поискана присъда и за бившия шеф на "Спални вагони" към БДЖ Георги Иванов, който издал спорната заповед за заключването на вратите. След пледоариите магистратите ще обявят делото за решаване.

http://www.trud.bg

Гледат делото за пожара във влака София–Кардам

 


Сходни връзки

Началник влака София-Кардам е можел да спаси жертвите | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Началник влака София-Кардам е можел да спаси жертвите
Автор: Anonymous да 2012-09-20 @ 23:50 EEST
KRAINO VREME E DA RAZBERAT SLUJITELITE,KOITO SA VAV VLAKA,4E SA NA RABOTA-DNEVNA ILI NO6TNA SMQNA,A NE SA PATNICI.TE NOSQT OTGOVORNOST ZA PATNICITE.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди