изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:16 EET
HTC представи Windows Phone 8X и 8S    
НовиниMicrosoft даде на HTC името на своята операционна система Windows Phone за име на новите смартфони на тайванския производител. Двете компании представиха моделите Windows Phone 8X и 8S, които събират в едно устройство Windows Phone 8, звук на Beats Audio, „революционна” камера и уникален дизайн, посочиха от компанията.

"Заедно предлагаме на потребителите ясен и лесен избор какво да е тяхното ново мобилно устройство, което ще им донесе и наистина уникални преживявания”, заяви изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър, цитиран от TechNews.

„Windows Phone успя да се утвърди като една от най-добрите мобилни операционни системи и може да отговори на предизвикателствата на която и да било друга платформа за смартфони”, коментира от своя страна Питър Чоу, изпълнителен директор на HTC.

При Windows Phone 8X и 8S виртуалното и физическото се сливат в триизмерен, уникален дизайн. С фините си заострени форми двата смартфона на HTC седят компактно в ръката.

HTC е избрала смели цветови решения за външното оформление на новите си смартфони. Windows Phone 8X може да се поръча в калифорнийско синьо, графитено черно, огнено червено или лимонено жълто. Windows Phone 8S пък ще се предлага в домино (черно и бяло), ярко червено, морско синьо и сиво.

Вижте снимки >>

За първи път HTC вгражда в свой телефон наистина революционна камера на предния панел. Със своите 2,1 MP, бленда f/2.0 и широкоъгълен 88-градусов обектив, тази камера може да снима едновременно четирима и повече души. Моделите поддържат и видеозаснемане с резолюция от 1080p.

Камерата на задния панел пък е 8MP със CMOS матрица, BSI сензор за по-добро снимане при слаба светлина, 28-mm обектив с бленда f/2.0 и специален чип за обработка на изображенията. Реален бутон за заснемане улеснява достъпа до камерата и позволява да бъдат заснети спонтанни моменти дори и без да отключвате телефона.

Технологията от Beats Audio се предлага ексклузивно с телефоните на HTC и се отличава с автентичен звук, който е подобен на този в звукозаписно студио, подчертава производителят. Допълнително, Windows Phone 8X с Beats Audio е оборудван с аудио усилвател, който работи както през 3,5-милиметровия аудио жак, така и през говорителя на телефона.

Windows Phone 8X е по-мощният и функционален модел в новото дуо и е снабден с 4,3-инчов LCD екран с HD резолюция. Смартфонът разполага с двуядрен процесор на 1.5 GHz, 1 GB RAM, 16 GB вградена памет (без microSD слот). Дисплеят е допълнително защитен от падане и надраскване с олекотено Gorilla Glass 2 защитно стъкло, чиято подсветка намалява отраженията и отблясъците по екрана и осигурява ясен поглед върху него при всякакви условия.

HTC 8X има още HSPA свързаност, Wi-Fi, GPS с GLONASS, Bluetooth 2.1, NFC и microSIM слот.

Другият нов смартфон, Windows Phone 8S предоставя 4-инчов супер ярък LCD екран, отново защитен с Gorilla Glass покритие. Процесорът е двуядрен с честота 1 GHz, оперативната памет е 512 МВ, а вградената - 4 GB, но в този модел от HTC са добавили microSD слот.

Камерата на задния панел на 8S е 5-мегапикселова с LED светкавица и 720р HD видеозапис. Предна камера за видеоразговори няма. Сред останалите характеристики на смартфона са HSPA свързаност, Wi-Fi, GPS с GLONASS и Bluetooth 2.1.

Windows Phone 8X и 8S от HTC ще бъдат на пазара в началото на ноември. Двата нови смартфона ще се предлагат от 150 телеком оператора в над 50 държави.http://it.dir.bg/
 


Сходни връзки

HTC представи Windows Phone 8X и 8S | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди