изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:58 EEST
ФЕСТИВАЛ НА ХВЪРЧИЛАТА - ШАБЛА 2012    
ЕкологияПразник, посветен на червеногушата гъска, организиран за втора поредна година от Българското дружество за защита на птиците и общината в Шабла. За инициативата те имат подкрепа от Зеления образователен център в Шабла, Българската федерация по авиомоделизъм, Неформална група „Amorpha”, Българска фотографска академия «Янка Кюркчиeва», Фотографско общество-Варна, Галерия «Приятели» и други. Фестивалът ще се проведе в местността «Малкото море» до Фара на Шабла на 22 и 23 септември, съобщиха от БДЗП.

Програмата през първия ден включва демонстрации на улично изкуство и графити по старите цистерни и рибарски лодки в района на Фестивала, в партньорство с младежка група “Аморфа”, град Варна с участието на улични артисти от цялата – начало около 10.00 часа сутринта и Парад на хвърчилата, организиран в партньорство с Българската Федерация по Авиомоделизъм – начало около 14.30 след обяд - до към 18.00 вечерта, когато ще бъдат обявени победителите и раздадени наградите.

Съпътстващи събития в този ден ще бъдат работилници и арт ателиета за изработване на хвърчила, оригами, рисуване върху керамика, демонстрации на занаяти и различни продукти - грънчарство, плетени фигурки, бижута, стъклопис, пчеларство, хлебни продукти, награждаване на участниците в играта – QUEST „От Малко Търново до Шабла (пътешествие по Черноморието и събиране на печати от определени посетителски центрове към природни паркове, резервати, ботанически градини и други).
Официалното откриване на фестивала ще бъде от 19.30 часа, в Зеления образователен център в град Шабла с изложба „ Дива природа и птици“ прожекции на филми и концерт на открито в прекрасния парк на Центъра.
Вторият ден на Фестивала предвижда представления на детски театрални и музикални състави и артистични формации от района, страната и чужбина – от 11.00 до 15.00 часа,  демонстрации на хвърчила от професионалисти – през цялото време със същите съпътстващи събития както през първия ден. В изложби ще бъдат представени резултатите от  труда на децата и ще бъдат наградени най-добрите.
През цялото време паралелно ще се провеждат демонстрации на хвърчила, авиомодели и други летящи обекти. Организаторите са предвидили за участниците във Фестивала на хвърчилата много музика, рисуване, закачки, танци, много слънце и море! НДТ

 

 


Сходни връзки

ФЕСТИВАЛ НА ХВЪРЧИЛАТА - ШАБЛА 2012 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди