изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:00 EET
YouTube няма да сваля филма за Мохамед    
По светаАмерикански съдия отказа да нареди на Youtube да свали трейлъра на антиислямския филм, предизвикал на моменти смъртоносни протести из целия мюсюлмански свят, съобщи АП.По този начин беше отхвърлено искането на актрисата Синди Лий Гарсия, която твърди, че е била подведена за съдържанието на филма.

Съдията от съда на окръг Лос Анджелис не удовлетвори иска на актрисата отчасти поради това, че на човека, когото той засяга, не му е било предоставено копие от документите.Накула Накула се укриваоткакто миналата седмица видеоклипът привлече световното внимание.Освен това Гарсия не успя да представи документ за какъвто и да е договор с авторите на филма.Решението означава, че 14-минутният трейлър на “Невинността на мюсюлманите” може да продължи да бъде гледан в голяма част от света.Youtube, който е собственост на интернет гиганта „Гугъл”,блокира достъпа до видеоклипаза потребители от Саудитска Арабия, Либия, Египет, Индонезия и Индия.Филмът стана причина за протести, при които загинаха най-малко 30 души в седем страни, включително американският посланик в Либия.Youtube отказа да изпълни молбата на Гарсия и да премахне трейлъра. В документите, изпратени до съда, тя твърди, че присъствието му в интернет нарушава правото є да избира как да бъде рекламирана и че промените, направени във филма след края на снимките, я представят в лоша светлина.По думите є в сценария, който тя е видяла, е нямало нищо за мюсюлмани или пророка Мохамед. Гарсия каза, че е била шокирана, когато видяла крайния резултат, и че тя е била дублирана.“Смятам, че трябва да свалим филма, защото ще продължи да създава проблеми ­ заяви актрисата. ­ Мисля, че е покваряващ и унизителен.”Според адвоката, представлявал „Гугъл” на съдебното изслушване, компанията не може да носи отговорност за случилото се впоследствие между Гарсия и авторите на филма. Той отбеляза, че макар видеоклипът да е станал причина за насилие, американското законодателство не изисква филмът да бъде премахнат от Youtube.Гарсия каза, че тя и семейството є са били заплашвани, че кариерата є е пострадала, откакто видеоклипът се появи в интернет.Целият ми живот се преобърнас главата надолу, във всяко отношение, каза Гарсия.Междувременно в целия мюсюлмански свят продължават протестите срещу осмиващата пророка Мохамед лента.Пакистански полицай е бил убит, а други двама са ранени при сблъсъци между демонстранти и полицията в град Карачи в Пакистан. Две кина в северозападния пакистански град Пешавар бяха опожарени вчера от демонстранти, разгневени заради американския антиислямски филм. Един демонстрант е ранен от изстрел на охраната на едно от кината, която открила огън по тълпата, опустошила залата.
$70 000 от САЩ за Пакистан
Администрацията на президента Барак Обама се опитва да успокои гнева в Пакистан от антиислямския филм, произведен в САЩ, предаде АП. US посолството в Исламабад похарчи 70 000 долара, за да пусне реклама по пакистанската телевизия, в която президентът Барак Обама и държавният секретар Хилари Клинтън отхвърлят филма.
http://www.monitor.bg
 


Сходни връзки

YouTube няма да сваля филма за Мохамед | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди