изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:51 EEST
Квебек приема 50 000 имигранти на година    
Новини Квебек приема по 50 000 имигранти годишно, което не се е променило въпреки кризата. Това каза Пол Тротие, съветник в министерството на имиграцията на канадската провинция пред 100-тина млади българи, дошли на среща с него в София да се информират как биха могли да се преселят и да работят отвъд океана.

От години Квебек привлича квалифицирани работници от цял свят, като за целта има добре смазана система. Тя започва с попълването на безплатен тест на сайта на министерството на имиграцията, чрез който всеки би могъл да получи първоночална представа какви са шансовете му да бъде избран. Целта на подалите официална молба за имиграция е да получат т.нар. сертификат за селекция, който дава правото да се иска виза на постоянно пребиваващ. Кандидатурата се оценява по поредица от критерии, като одобрение се получава при събрани поне 55 от 107 възможни точки, или с други думи, при съответствие от най-малко 52%.

Сред критериите са дали притежаваната диплома отговаря на нуждите на пазара на труда в Квебек, възрастта, познанията по френски език, нивото на образование, възможността за собствена издръжка през първите месеци, професионалния опит и др. Английският също е важен, но в случая той дава значително по-малко точки от френския. Средното образование, получавано в професионални училища, дава не по-малки шансове от висшето. Подготовката на досието изисква събирането на голям брой документи, които трябва да бъдат внимателно подготвени, предупреждава Тротие. Използването на посредник или адвокат обаче е излишно, тъй като това не дава предимство.

В случай че не достигат няколко точки за получаване на сертификата, кандидатът получава правото да се яви на интервю. Интервютата се провеждат на определени дати в родните страни на кандидат-имигрантите.

Разходите за откриване на досие са $ 750 за кандидата и по $ 156 за членовете на семейството му. При получавана на сертификат за селекция чужденецът може да кандидатства за виза за постоянно пребиваващ. Тя е доживотна и дава всички права като на гражданите на Квебек. Цялата процедура от началото на подготовката на документите до получаването на визата отнема около година и половина-две. Времето обаче задължително трябва да се използва рационално за проучване на пазара на труда в Квебек, за да може след това кандидадът да намери по-лесно работа.

Интервю с Пол Тротие, в което той обяснява кои специалности са най-търсени в Квебек, кои са основните критери за селекция, колко българи са били одобрени през 2011 г. и как те се адаптират в Канада - четете днес във в. "24 часа"

http://novinata.net

 


Сходни връзки

Квебек приема 50 000 имигранти на година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди