изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:17 EEST
Окръжен съд – Добрич, призна глоба, наложена на българска гражданка от полски съд    
Ред и сигурност            Окръжен съд – Добрич, призна наказателна присъда на Районен съд в Турек, Република Полша, с която на българската гражданка Юрмис Р. Ал. от с.Ловчанци, област Добрич, е наложена финансова санкция - глоба в размер на 500 полски злоти, равностойни на 240,27 лв. по курс на БНБ към датата на постановяване на решението – 23.07.2010 г.

            Решението на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна, в 7-дневен срок. След влизането му в сила то подлежи на изпълнение от НАП по реда на Закона за НАП и ДОПК.

            Делото в Окръжен съд – Добрич, е образувано по получено от полския съд Удостоверение по Рамково решение 2005/214/ПВР на Съвета на Европа, с което се иска да бъде приложен принципът за взаимно признаване на финансовите санкции.

            По силата на това Рамково решение относно прилагането на принципа на взаимно признаване на финансови санкции, Република България е сезирана като изпълняваща държава в производството по признаване на решение на чуждестранен съд за налагане на финансова санкция.

            48-годишната Юрмис Ал. е санкционирана от Районния съд в гр. Турек за това, че на 28.03.2010 г. на градския пазар в гр. Турек е извършвала стопанска дейност – търговия с облекло, без да е направила съответната заявка в стопанския регистър на общината. Деянието е квалифицирано като нарушение по полския Кодекс на нарушенията. На 23.07.2010 г. съдът в гр. Турек е наложил глоба в размер на 500 полски злоти на българската гражданка. Присъдата е влязла в сила на 19.08.2010 г.

 

24.09.2012 г.                                             Пресслужба Добрички окръжен съд          


 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, призна глоба, наложена на българска гражданка от полски съд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди