изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:48 EEST
ПРИЕМЪТ ВЪВ ВУМК БЕЛЕЖИ РЕКОРД ПО ЧУЖДЕСТРАННИ СТУДЕНТИ    
Образование

Студенти от над 30 страни ще се обучават тази година във Висше училище Международен колеж в Добрич. За първи път в историята на ВУМК ще следват младежи от Непал и Туркменистан. Любопитното oще е, че в някои специалности броят на чуждестранните студенти надвишава този на българските – най-предпочитаните сред чужденците са Хотелски мениджмънт (Hospitality Management) и Международен бизнес мениджмънт (International Business Management). Тази година висшето училище приема студенти от Казахстан, Индонезия, Монголия, Китай, Нигерия, Иран, Индия, Испания, Португалия, Полша, Унгария, Русия, Нова Зеландия.



Специално за тържеството в Добрич ще присъстват и част от студентите на ВУМК, избрали да учат в програмите на висшето училище във Варна и София. Тези, които не успеят да дойдат за церемонията, ще имат възможност да я наблюдават на живо в интернет.

Откриването на новата академична година във ВУМК ще се проведе днес от 10.30 часа. В чест на новоприетите студенти е организирана тържествена церемония за посрещането им, която ще се състои в централния корпус. Сред поканените са кметът Детелина Николова, областният управител Желязко Желязков и заместника му Тодор Георгиев, началникът на РИО Петър Петров и редица други представители на властта. Специални гости на ВУМК ще бъдат журналисти от водещи украински медии.

Ректорът на Висше училище Международен колеж - доц. д-р Тодор Радев ще изнесе приветствено слово, с което ще постави началото на академичната 2012/ 2013 година.

Учениците от профилираната гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев" също ще вземат участие  в събитието чрез превърналия се вече в традиция "Парад на знамената". Възпитаниците на гимназията ще приветстват новопостъпващите студенти с националните им флагове в знак на уважение към техните страни. Друга интересна част от програмата ще бъде видео включване от Лондон на алумни студент на ВУМК, който ще поздрави тръгващите по неговия път.

Студентите ще присъстват на редица други събития по време на "welcome week", подготвена специално от висшето училище. Тържествената церемония ще бъде последвана от честването на официалния празник на Добрич. През седмицата студентите ще получат информация за вътрешния ред и безопасност.

На 26, 29 и 30 септември ще се осъществи международен фестивал по изкуствата "Културно наследство на Черно море: общи граници, общо бъдеще", в който ще участват талантливи студенти и ученици от Армения, Грузия, Румъния, Турция и България със заложби в сферата на танцовото и певческото изкуство, изобразителните и приложните изкуства, фотографията.

Всички мероприятия по посрещането на новоприетите студенти ще бъдат финализирани с "welcome party", което ще се проведе през октомври. Съществува традиция, според която големите студенти планират и организират парти с много забавления в чест на новодошлите. НДТ  

 


Сходни връзки

ПРИЕМЪТ ВЪВ ВУМК БЕЛЕЖИ РЕКОРД ПО ЧУЖДЕСТРАННИ СТУДЕНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди