изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:30 EEST
ГУЩЕРЪТ СКЪСА ОПАШКАТА СИ, ЗА ДА ОСТАНЕ ЦЯЛ    
Коментари Смяната като действие с последствия е на път да се превърне в символ на Мобилтел. Милиони потребители на оператора си спомнят смяната на платформата през 2010 година и безкрайното ходене по мъките.

Изписаха се гигабайти оплаквания, куриози и смешки. Един клиент дори пусна отговора на оператора на зададения му въпрос „Защо не мога да си получа информация за текущата си сметка?” Отговорът звучеше така: "Поради оптимизиране на системата за обслужване на клиенти, в момента услугата е временно недостъпна. Уверявамe Ви, че правим всичко за възстановяването й възможно най-скоро." Един вид „Честито, Вие печелите сметка за телефон, която не знаете колко е, но ще трябва да платите”.

Може и да е странно, но когато пуснете в Гугъл търсачка

по „Проблеми с Мтел”, излизат около половин милион резултата.

Днес. Утре ще са повече. Преди дни БЛИЦ написа за поредния проблем, пак свързан със смяна – цената на роуминга. За да ползваме по-ниската тарифа, която влезе в сила от 1 юли, трябва да заявим, че искаме да си сменим ползваната преди това тарифа. Изрично да заявим, посещавайки офис на оператора, иначе това, че Брюксел реши разговорите вътре в ЕС по мобилните телефони да са на по-ниски цени, няма никакво значение. Ние си говорим на високите цени и толкова.

Сега пак смяна – този път на логото и визията. Лошо няма, всеки се уморява да гледа едно и също дълго време. 

Особено ако е плащал солени сметки без идея как ги е натрупал.

Само че гущерът май къса опашката си, за да остане цял и да продължи с номерата. Или, ако повече ви харесва, вълкът си сменя козината, но след това няма да стане вегетарианец.

Прословутото „М” –символ на компанията от времената на Грашнов, май вече се е изтъркало. Сменят го с нещо като символа за безкрайност. Ако искат да ни кажат, че мъките на клиентите ще са безкрайни, значи имат основание за такава промяна. Ама ние това си го знаем и без да ни го изписват като символ.

Ще се ребрандират обектите, съобщават още от Мобилтел. Махат „М”, слагат безкрайност с намеци за буква. Идеята за новото лого е на британска компания. Ангажирани са били 150 души за 13 месеца, всичките експерти с британски заплати.

Всичко това струва доста пари. Въпрос с повишена трудност е кой ще ги плати.

Сигурно вече е намерен и начинът – смяна на платформата /повторно/, смяна на фактурата, нов шрифт на сметките, индоевропейски роуминг-има къде да се развие творчеството на финансовите имиджмейкъри.

И още нещо е сигурно-след мистър Боб идва мисис Безкрайност. Вероятно се готви и още нещо. Но и за това си има приказка –

пременил се Илия, погледнал се - пак в тия.

Никой обаче не казва кога и как ще се подобри качеството на услугата и ще спре източването на доверчиви клиенти. Това не е важно. По-важното е заместването на буквата със символ. И по-евтино от подобряване на качеството на услугата. Честито на печелившите.

Красимир ТОДОРОВ,  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ГУЩЕРЪТ СКЪСА ОПАШКАТА СИ, ЗА ДА ОСТАНЕ ЦЯЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.09 секунди