изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:58 EEST
"Булгаргаз" е теглил заем, за да купи газ    
ИкономикаБулгаргаз" е изтеглил заем от кредитна институция, за да може да купи природен газ, дружеството се намира в много тежко финансово състояние, призна Александър Петров, началник управление "лицензионна дейност и корпоративни отношения" в дружеството.

ДКЕВР проведе днес открито заседание във връзка с искането на обществения доставчик цената на природния газ за ІV-ро тримесечие да намалее с 0,67 % в сравнение със сега действащите цени. Недовзетият приход на "Булгаргаз" се оценява от ръководството на дружеството вече на около 300 милиона лева, а според изчисленията на ДКЕВР става дума не за 300, а за 250 милиона лева.

"В предстоящото тримесечие ще използваме максимално възможностите на газохранилището в Чирен и планираме добив до края на годината на около 210 милиона кубически метра газ от общо 380 милиона кубически метра газ запаси и за следващото тримесечие ще останат около 170 милиона кубически метра", обясни той. "При обичайното увеличено потребление на газ от страна на топлофикационните дружества през зимните месеци и по-специално през първите три месеца, има сериозна опасност да има известен недостиг на количествата газ, предвид обемите, които ще останат в Чирен", изтъкна Петров.

В момента преговаряме с руската страна и до средата на ноември трябва да има подписан договор за доставка на природен газ за следващия период от 1 януари 2013 година, припомни Александър Петров. /  http://video.bgnes.com

 


Сходни връзки

"Булгаргаз" е теглил заем, за да купи газ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди