изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:48 EEST
ПИЯНИ ШОФЬОРИ ПРЕДИЗВИКВАТ КАТАСТРОФИ    
Ред и сигурностВодачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, са предизвикали пътно-транспортни произшествия за две денонощия, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич.

На 23 септември в 22.40 часа в Първо РУП е получено съобщение от телефон 112 за катастрофа на кръговото кръстовище, посока изхода за Балчик. Изпратен е екип от КАТ, който при пристигане установява, че лек автомобил „БМВ” се е блъснал челно в електрически стълб вдясно по посоката на движението си и се е преобърнал. От настъпилото ПТП е пострадал пътникът И. И. /31/ от Добрич. Той е с фрактура на главата и горен десен крайник. Настанен е в Отделението по неврохирургия на Многопрофилната болница за активно лечение  за наблюдение, без опасност за живота. По случая е образувано бързо полицейско производство. Работата по установяване на водача, причинил ПТП, продължава.

На същата дата в 21.30 часа в Първо РУП е получено съобщение за настъпил пътен инцидент на кръстовището на улиците „Васил Левски” и „Любен Каравелов”. Водачът на лек автомобил, „Тойота” не спазил дистанция и блъснал в задната част „Шевролет”, след което напуснал местопроизшествието. От проведените оперативно–издирвателни мероприятия шофьорът на "Тойота"-та е установен - Д. Т. /47/. Изпробван е за алкохол с техническо средство, като цифровата индикация отчела наличието на 2.18 промила. Със заповед за 24 часа 47–годишният добричлия е задържан в Първо РУП. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В 6.40 часа на същата дата в по околовръстен път на Добрич също е настъпил инцидент. Лек автомобил „Фолксваген”, управляван от Г. А. /29/ от Добрич, поради движение с несъобразена скорост, изгубил контрол над колата и се преобърнал вляво по посока на движение. При последвалата проверка за алкохол с техническо средство цифровата индикация отчела наличието на 2.17 промила алкохол в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Още един пиян водач е заловен на 23 септември. В 19.30 часа по улица „Калиакра” е спрян лек автомобил „Хюндай”, управляван от О. А. /41/ от Добрич. При извършената проверка се установява, че водачът е лишен от правоуправление по административен ред. Служителите на реда констатирали също, че О. А. управлява с 1.59 промила алкохол.

На следващия ден около 23.20 часа по улица „Димитър Ковачев” автопатрул спира лек автомобил „Форд” с добричка регистрация, управляван от С. Л. /28/ от Варна. При извършената проверка за алкохол с техническо средство цифровата индикация отчита наличието на 1.81 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

С 1.75  промила пък е спипан 37-годишният П. С. от Балчик. Той управлявал лек автомобил "Сузуки", спрян е от автопатрул на Първо РУП по бул. "25 септември" около 1.55 часа вчера. В хода на проверката е установено, че не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство. С техническо средство пък са отчетени 1.75 промила алкохол. По случая е образувано бързо полицейско производство. НДТ

 

 


Сходни връзки

ПИЯНИ ШОФЬОРИ ПРЕДИЗВИКВАТ КАТАСТРОФИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди