изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:24 EEST
Меглена Кунева: Сагата с АЕЦ “Белене” вече наподобява “Мисия Лондон”    
Политика“Кой, как и защо влиза в Народното събрание за преговори? Как така минават едни хора и се отбиват в Парламента? Няма такава процедура - преговори с Народно събрание. Не сте чували такова нещо по света, нали? Сагата вече наподобява „Мисия Лондон“ – не е ясно кои са инвеститорите и кой играе кралицата”. Така председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира последното развитие около АЕЦ “Белене”. “Изумена съм, че управляващите мислят, че по този начин ще могат да излъжат за пореден път хората за „Белене“.

Българският народ не е прост, както го нарече премиерът. Ако не е некадърност, е изключителна глупост”, допълни Кунева. “Ние не сме бананова република”, каза Кунева и нарече трагикомедия случващото се т.нар. “американски инвеститор”. Тя определи ситуацията като измамокрация, а не като демокрация.

            “Това не е детска градина, нито риалити”, допълни членът на Националния съвет Даниел Вълчев и подчерта, че “управляващите са като актьори, които играят игра за 10 млрд. лева, плащана от данъкоплатците.” “Не е ясно кой строи, а само едни хора се ръкуват в парламента с други хора. Помнете ми думата, Борисов ще даде заден ход за Белене до два дни”, допълни още Вълчев.

            “Управляващите казват, че сме в криза, нямаше да има представителни, щяха сами да си купуват кафето и на фона на това да не направиш съкращаване на публичните разходи, е цинизъм”. Така Кунева отговори на журналистически въпрос за предстоящата тежка зима. “Цинизъм е да се разхождаш с правителствен самолет за кеф, когато ти се е приискало да поиграеш футбол”, коментира още тя.

            Кунева коментира и изявлението на премиера Борисов пред “Евронюз”, в което се посочва, че инфлацията у нас е нулева. Тя посочи, че отчетената от НСИ инфлация е около 3% на годишна база и над 1% на месечна, което е рекорд за последните четири години. “Това не пречи на господин Борисов директно да излъже пред “Евронюз”, коментира Кунева.

            На среща с гражданите бяха представени членовете на опорния екип на Движението за Добрич. Водач на екипа е Олга Задгорска – юрисконсулт, а в състава му влизат Калина Георгиева – помощник-директор на гимназия, Спасина Братоева – земеделски производител, Деница Стоянова-юрисконсулт, Любомир Господинов, който е експерт в регионалния образователен инспекторат, заместник-управителят на софтуерна компания инж. Димитър Антонов, педиатърът д-р Явор Милушев, инж. Нивелин Радичков, която е управител на фирма в областта на информационните услуги, Йордан Йорданов, който се занимава с агробизнес и е магистър по бизнес администрация, Георги Друмев - преподавател по спортна подготовка и мениджър на колоездачен клуб, инж. Ростислав Йорданов - мениджър проекти във фирма за проектиране и изграждане на ветроенергийни паркове.


 


Сходни връзки

Меглена Кунева: Сагата с АЕЦ “Белене” вече наподобява “Мисия Лондон” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди