изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:01 EEST
Живков не е изнасял пари от България    
НовиниПри случаи на корупция, установявани от ДС, се уведомяваше Тодор Живков, който беше непримирим към злоупотребите, каза бившият шеф на Шесто управление на ДС Димитър Иванов. Тато не е изнасял нито един лев в швейцарския банки, категоричен бе той. Живков беше непримирим по отношение на прояви на корупция.

Самият той имаше крайно отрицателно отношение към личното облагодетелстване, заяви в "Гореща точка" по ТВ7 бившият шеф на Шесто управление в Държавна сигурност Димитър Иванов.

Той призна, че шестаците не са следили Тато, но са го наблюдавали, на оперативен език казано.

От тези наблюдения станало ясно, че Живков не е изнасял нито лев в Швейцария, въпреки че за онова време взимал 4 хил. лв. заплата, което е нищожно за Първия в държавата.

"Наблюдавали сме го - не до степен да следим всяка негова крачка или да подслушваме. Не му е било нужно да изнася в Швейцария и един лев, не го е правил. Живков не е крал нищо и това го доказа следствието и съдът.", каза при Бареков Димитър Иванов.

Той обаче припомни, че няколко министри и зам.-министри изгорели за корупция. Една от задачите на ДС била да преследва именно корумпираните.

Те получили по 20 години затвор за злоупотреби, а били и полковници от разузнаването, на всичкото отгоре. По време на соца се давала по 1 година решетки за 1000 лв. злоупотреба.

Иван и неговата група бяха на ръба на закона и морала, каза Иванов за компанията на Батето от времето му начело на БНТ.

Той разказа, че екипът на Славков, направил преди 30 г. съвременната българска телевизия, бил много силен в професионален план, компанията се състояла от много ярки личности, които били еднакво силни и на маса.

Самият Иван Славков беше много широко скроен, беше много добър като човек, помагаше на всеки, не беше злопаметен, спомни си Иванов. Той подчерта и изключителното чувство за хумор на Батето, което е всеизвестно. По този повод Димитър Иванов си спомни, когато Живков черпел за раждането на внука Тошко в ресторанта на днешния хотел "Радисън", Иван Славков закъснял и влязъл в мига, когато Живков се хвалел на гостите от Политбюро, че внукът е кръстен на него.

Батето, който влязъл подпийнал, невъзмутимо добавил:  "Тодор, Тодор, ама Славков!"
http://www.bnews.bg

 


Сходни връзки

Живков не е изнасял пари от България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди