изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:04 EEST
НОВА САНКЦИЯ ЗА СВИДЕТЕЛ ПО ДЕЛО СРЕЩУ ЕКСПОЛИЦАЙ    
Ред и сигурностЗа втори път окръжният съд в Добрич наложи санкция на редовно призован свидетел по наказателно дело срещу 47-годишния Румен Андр. Л. от Добрич. Макар и редовно призован свидетелят, не се е явил на съдебното заседание вчера. Съдът е постановил принудително водене на свидетеля и е наложил максималната глоба в размер на 300 лв.

 Първият път, когато свидетелят не се е явил, са му били наложени санкции, но той е представил документи за служебна ангажираност и съдът ги е отменил. Затова съдът е посочил, че не би приел повторно същата причина като уважителна.  

По време на съдебното заседание съдът е разпитал трима свидетели по делото и го е отложил за 15 октомври, когато трябва да бъдат разпитани още двама. 

От пресцентъра на съда напомниха, че Окръжната прокуратура в Добрич е повдигнала срещу Румен Андр. Л. две обвинения. Първото е за това, че на 1 юли миналата година, като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - полицейски орган при Първо РУ „Полиция” при ОД на МВР – гр. Добрич, е приел от добричлия 50 лева подкуп. Обвинението срещу него е и за това, че е нарушил служебните си задължения, регламентирани в Закона за МВР и Наредба за реда и достъпа до информационните фондове на МВР, а именно предоставил на добричлията лични данни за друго лице.

            Според второто обвинение, полицаят е предоставил на добричлия информация за това, че друго лице притежава свидетелство за правоуправление на моторно-превозно средство. Според обвинението, това са сведения, които не са държавна тайна, но чието разгласяване е забранено съгласно Закона за МВР и Наредбата за реда и достъпа до информационните фондове на МВР.   НДТ

 

 

 


Сходни връзки

НОВА САНКЦИЯ ЗА СВИДЕТЕЛ ПО ДЕЛО СРЕЩУ ЕКСПОЛИЦАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди