изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:00 EEST
Пет българки обявени за изтъкнати жени в САЩ    
ЛюбопитноБългарки грабнаха половината от наградите посветени на изтъкнати жени, живеещи в САЩ.

Отличени бяха Розина Абланичка, изтъкнат учител на деца от българската диаспора в Пенсилвания, Катерина Заимова, създател на „Register Balkan American”, Боряна Павлова, създател на Български женски клуб в Ню Йорк и организатор на първия конкурс "Мис Българка в Америка", Нели Хаджийска, президент на борда на Български детски хор и училище ”Гергана” в Ню Йорк, Даниела Пондева, създател и директор на Българския културен салон в Ню Йорк.

Наградите се присъждат всяка година от FEBA (Federation of Balkan American Associations). Организацията е с идеална цел и обединява хората от балканските страни чрез междукултурен диалог и мирно съвместно съществуване и чрез промотиране на образованието и културата. Отличията се присъждат за необикновени резултати в съответни етнически групи в областта на бизнеса, филантропията, образованието, политическото организиране, културата.

Годишната конференция на FEBA, стартира на 25 септември тази година в хотел „Уолдорф Астория” в Манхатън, съобщават от Eurochicago.com. От началото на седмицата той е седалище на много от международните делегации дошли в Ню Йорк за сесията на ООН. Конференцията бе под наслов „Women shaping society”.

Специални награди получиха 10 дами от Албания, България,  Босна и други държави от бивша Югославия, като българките грабнаха половината от отличията.
http://life.dir.bg/
 


Сходни връзки

Пет българки обявени за изтъкнати жени в САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди