изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:22 EEST
УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА ПОДКУП НА ПОЛИЦАЙ    
Ред и сигурностНа две години условно с три години изпитателен срок бе осъден вчера от Окръжния съд в Добрич 37-годишният варненец Иван Хр. Ив.  Той бе признат за виновен, че на 3 септември пред хотел в курортен комплекс е дал подкуп в размер на 151,12 лв. /една банкнота с номинал 20 EUR, една банкнота с номинал 50 лв., една банкнота от 20 лв., една от 10 лв., четири банкноти с номинал 5 лв., шест банкноти по 2 лв./ на полицай от Балчик.

Подкупът трябвало да откаже младшия автоконтрольор в „Пътен контрол” в група „Охранителна полиция” на РУ „Полиция” – Албена да извърши проверка с дрегер за алкохол.

Делото е разгледано като бързо производство, след като Иван Ив. е признал вината си и е дал съгласие да не се събират доказателства в хода на съдебното следствие. Предвид това е определено и наказанието му.

По делото е установено, че около 3,35 ч. след полунощ на 3 септември Иван е управлявал лек автомобил „Рено” в курорта. Навлязъл към входа на хотел в лента за движение с посока, която забранява това и в нарушение на поставен знак. Това било забелязано от дежурния полицай. Подсъдимият спрял возилото рязко. Служителят на реда се представил и поискал документите му за проверка. Направило му впечатление, че водачът лъха на алкохол, затова съобщил на дежурния служител в РУП Албена да бъде изпратен автопатрул по КАТ за проверка с техническо средство.  Пристигнал служебен автомобил, който паркирал в близост до „Реното”. Дежурният младши автоконтрольор проверил документите на Иван Ив., след което го поканил да бъде тестван с дрегер. Водачът започнал да моли да не бъде проверяван. След отказа на полицая, Иван се съгласил и му било обяснено как се извършва пробата. Водачът се опитал да саботира проверката, затова след третия опит автоконтрольорът му заявил, че ще му състави акт за осуетяване на проверката за алкохол и поставил дрегера в багажника на служебната кола. Когато се обърнал с лице към Иван, той бръкнал в чантичката си, която била преметната през рамото му и извадил от нея сгънати банкноти, които хвърлил в отворения куфар за радар в служебния автомобил. След това заявил: „Това са ми всичките пари! Пуснете ме да си ходя! Стига сте ме тествали с дрегера за алкохол!” Случилото се било видяно от още двама полицаи. Веднага след подхвърлянето на банкнотите, те задържали Иван и съобщили на дежурния. До идването на дежурната група шофьорът поискал да бъде тестван и дрегерът отчел наличие на алкохол 1,04 промила в издишания от водача въздух. Младши контрольорът му съставил акт и попълнил талон за кръвна проба. Пред полицейските служители Иван отказал да даде кръв за химически анализ. Междувременно пристигнала дежурната група и извършила оглед на местопроизшествието. Иван има висше образование, семеен е, работи, не е осъждан. Присъдата може да бъде обжалвана в 7 дневен срок пред Апелативен съд – Варна.  НДТ

 


Сходни връзки

УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА ПОДКУП НА ПОЛИЦАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди