изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:49 EEST
ДЪРГЖАВАТА СЛАГА РЪКА НА ИМУЩЕСТВОТО НА ТРАФИКАНТ НА ХОРА    
Ред и сигурностОкръжният съд в Добрич разглежда дело срещу осъден за трафик на хора по иск на Комисията за отнемане на незаконно имущество, съобщиха от пресцентъра му. Вчера обаче съдът не е дал ход на делото, което е образувано по иск на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност срещу 34-годишния Милен Р. Ал. от Добрич и още петима ответници.

 Причината е била, че трябва първото съдебно заседание на дело по този закон да се провежда три месеца след публикуването на обявата за него в Държавен вестник. В случая срокът не е спазен, тъй като съобщението е излязло на 29 юни 2012 г.

            Комисията иска да се отнеме имущество на стойност 546 929,83 лв. На толкова се оценява придобитото от осъдения за трафик на хора добричлия имущество, за което липсват данни за законни източници. Комисията иска отнемане на част от имот в Добрич, леки автомобили Мерцедес и Ауди, мотопед, 19 мобилни апарата, пистолет „Волтрон – Майор” с 10 патрона, суми от продажбата на 2 имота и на 13 автомобила, обяваване на недействителност на три договора за покупко-продажба на недвижими имоти или тяхната левова равностойност, суми от банкови депозити и други.

Искът на комисията е заведен след като на 11 август миналата година е влязла в сила присъдата на Милен Ал. Той е признат за виновен за виновен в това, че в периода 1 юли – 9 ноември 2010 г. в Добрич, Варна и Германия, е участвал в организирана престъпна група за трафик на хора през граница с цел да бъдат използвани за разврат.

Експертите на Комисията са установили разлика между приходите и разходите му в размер на 3 275,99 минимални работни заплати или 571 402,35 лв. 

Милен оспорва искането на комисията, като се аргументира с това, че няма връзка между трафика на хора и придобитото имущество. Той не е съгласен и с това, че комисията е определила период на проверката от 2000 г., защото престъпната му дейност започнала едва през2007 г. Делото е отложено за ноември. НДТ

 

 


Сходни връзки

ДЪРГЖАВАТА СЛАГА РЪКА НА ИМУЩЕСТВОТО НА ТРАФИКАНТ НА ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди