изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:16 EEST
Край на безплатното паркиране в центъра на София    
НовиниНа 1 октомври изтича гратисният период за издаване на винетни стикери в София, тъй като според новите правила за паркиране - от понеделник, живеещите на териториите на синя и зелена зона в столицата, могат да паркират по постоянен адрес с винетни стикери.

Това припомнят от Столичната община. Срокът за издаване на винетни стикери, в който правоимащите могат да си подадат документите, беше удължен до 1октомври от Столичната община.

По време на гратисния период, живеещите в зоните имаха възможност да паркират по постоянен адрес без винетен стикер.

Контролът се извършваше от служителите на Центъра за градска мобилност по служебен път. Гратисният период изтича на 1 октомври и след тази дата живеещите в синя и в зелена зона ще могат да паркират само с винетните стикери, залепени на стъклото на автомобила, уточнят от общината.

В Центъра за градска мобилност до момента са подадени 5900 заявления за винетни стикери за паркиране по местоживеене. Издадените стикери са 4 500. Документи се подават в бюрата на Центъра за градска мобилност на ул. "Будапеща" 17 и на пл. "Възраждане" 1. В неделя те работиха от 9.00 до 16.00 ч.

След поредица от протести на живеещите в центъра наредбата беше променена и според нея право на стикер освен собственици на имот имат и наемателите, както и шофьори на лизингови автомобили, живеещи в центъра.

Стойността на стикера е 150 лв. за една година за "Синя зона" за първи автомобил и 100 лв. за една година за "Зелена зона".
http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Край на безплатното паркиране в центъра на София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди